Először választottak be nőt a UFC Hírességek csarnokába

UFC Hall Of Fame: Official Class Of 2018 Induction Ceremony GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NV - JULY 05: Ronda Rousey speaks as she becomes the first female inducted into the UFC Hall of Fame at The Pearl concert theater at Palms Casino Resort on July 5, 2018 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ronda Rousey, a világbajnoki címét hatszor megvédő ketrecharcos lett az első nő, akit beválaszottak a legnagyobb szervezet, az UFC Hírességek csarnokába.

A 2008-as pekingi olimpián cselgáncsozóként bronzérmet szerző kaliforniai harcos a játékok után 21 éves vonult vissza a sportágtól, és a kevert harcművészetekbe vetette bele magát. Előbb a Strikforce szervezetnél, majd 2012-től a piacvezető UFC-nél lépett ketrecbe, és rövid időn belül ő lett a szervezett egyik legnagyobb sztárja. Ő volt az első nő, aki főmérkőzést kapott egy gálán, és látványos harcok sorában összesen hétszer védte meg bajnoki címét.

Ronda Rousey a díjátadón Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

Tizenkét mérkőzésen át tartó UFC-s veretlenségének végül a teljesen esélytelennek tartott Holly Holm vetett véget 2015 novemberében, aki a második menetben egy brutális rúgással padlóra küldte. A következő év decemberében Amanda Nunes ellen próbált meg visszatérni, de a sokkal jobb formában lévő brazil ellen esélye sem volt a győzelemre. A vereség után visszavonult, és manapság a WWE pankráció-szervezetnél váltja pénzre hírnevét.

A díjazottak között van még a UFC hőskorának egyik nagy sztárja, Matt Serra (aki 2007-ben esélytelenként győzte le a legendás Georges St-Pierre-t), a szervezet egyik társalapítója, Art Davie, a kommentátor Bruce Connell, valamint a brazil Mauricio Shogun Rua és Dan Henderson, akik 2011-ben a UFC 139-en a szervezet történetének egyik legnagyobb bunyóját hozták össze.