Vágólapra másolva!
Ilyen is régen volt, két magyar nyert mérkőzést az idén Wimbledonban. Stollár Fanny a női párosban kezdett magabiztos győzelemmel, spanyol partnerével egy luxemburgi-lett kettőst vertek 6:1, 6:2-re. 

Stollár Fanny és Georgina Garcia Perez kalandos úton át jutott el a női páros főtáblájáig. A 26 éves spanyol és a 19 éves magyar februárban együtt nyerte meg a Hungarian Ladies Opent Budapesten. Május elején Rabatban játszottak döntőt, de ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy alanyi jogon felférjenek az All England Club 64-es táblájára. A múlt héten a selejtező második fordulójában kikaptak egy ausztrál-belga kettőstől (6:2, 4:6, 2:6.)

Ettől kezdve abban bízhattak, hogy valaki megsérül és szerencsés vesztesként elindulhatnak.

Második helyen álltak a várólistán, de a mai teniszben annyi a sérülés, kiváltképp füvön könnyű összeszedni egy húzódást, részleges szakadást, hogy egyáltalán nem tűnt kilátástalannak az elit elérése.

Végül Coco Vandeweghe bokája dagadt akkorára, hogy az amerikai visszalépett a párostól. Így kapott zöldjelzést Stollár Fanny és Georgina Garcia Perez.

Stollár Fanny és Georgina Garcia Perez szerencsés vesztesként jutottak főtáblára, de éltek a lehetőséggel Forrás: MTI/Kovács Tamás

A papíron 185 cm magas barcelonai nem csak Stollár Fanny és a Hungarian Ladies Open megnyerése miatt kötődik Magyarországhoz.

A budapesti versenyen közelebbi kapcsolatba került az egyik biztonsági őrrel és a románc azóta is tart, a nála több évvel fiatalabb legény mindenhova utazik vele és nem csak a biztonságára vigyáz.

A wimbledoni bajnokság 5. napján játszottak már 2. fordulós mérkőzést a női párosban, de Stolláréknak eddig kellett várniuk a bemutatkozásra, mert csütörtökön, nehezen érthető okból törölték a meccsüket a programból. Arra azért lehetett számítani, hogy a luxemburgi Mandy Minella és a lett Anastasija Sevastova ellen nem esélytelenek, de tündérmese lett a találkozóból.

Stollár Fanny kezdett adogatni. Nem mellékesen ő junior wimbledoni bajnok a leány párosban (2016-ban Gálffi Dalmával), tehát nem először játszott az All England Clubban. Természetesen azért ez egy másik kávéház, így nem volt meglepő, hogy Stollár Fanny kicsit izgult az elején.

Stollár Fanny eleinte izgult egy kicsit Forrás: Origo

Szerencsére ez az állapot nem tartott sokáig, mert 15:40-ről hozta az adogatását és onnan kezdve nem volt megállás: lerohanták, lelőtték az ellenfelet a pályáról. Az első szettben 5:0-nál, a másodikban 4:0 után hagyták szóhoz jutni a luxemburgit és a lettet.

Egyébként remekül szerváltak mindketten és a hálónál is magabiztosan, eredményesen mozogtak.

A meccsért adogatva Stollár Fanny pontot sem vesztett, sőt, zárásnak kettő ászt ütött. Boldogan ölelkeztek össze: 49 perc alatt 6:1, 6:2-re győztek.