Hosszú Katinka miatt havi egymilliót bukik Tusup

Katinka Hosszu Horizontal
Hosszú Katinka a 2009-es római világbajnokságon a 400 méteres vegyesúszásban aratott győzelme után
Vágólapra másolva!
Júniustól már nem kapja egymilliós kiemelt edzői fizetését Shane Tusup. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ugyanis hivatalosan is jelezte: a jövőben nem amerikai edző férjével folytatja felkészülését, így pedig nem jár a juttatás Tusupnak. 

A Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója, Csabai Edvin a Borsnak elmondta: május 30-án kapták a hivatalos tájékoztatást a Magyar Úszószövetségtől, hogy nem Tusuppal készül Katinka, aki ugyan korábban a Facebookon is megírta, hogy új trénert keres magának, de ez nem számított hivatalos bejelentésnek.

Amíg Katinka nem nevezi meg trénerét, addig nem jár senkinek az egymilliós bérezés. Ez a támogatás nem alanyi jogon jár, vagyis Hosszú saját maga után nem veheti fel a juttatást.

Így integethet Tusup az egymilliós havi juttatásnak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tusupot másik szakember válthatja, akinek szintén járhat kiemelt állami fizetés,

viszont erre vonatkozóan a MÚSZ tesz majd javaslatot. A döntést pedig a sportért felelős államtitkár fogja meghozni” - tájékoztatta a Borsot Csabai Edvin.

Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke a héten arról beszélt a Borsnak,

A jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó Katinka sajtófőnökétől, Kiss Kingától a Bors megtudta, a Duna Aréna bérleti szerződésének meghosszabbítását nem szerdán kezdeményezték, csupán egy félreértés történt.

Hosszú Katinka a jelek szerint Tusup nélkül is szárnyal Forrás: AFP/Filippo Monteforte

„Hetek óta folynak a megbeszélések, elkészült egy június 30-ig szóló módosítási javaslat is. Ezért nem éreztük sürgősnek, hogy legkésőbb május 31-ig letárgyaljuk a folytatásról szóló megállapodást.

ám a távolság és az időeltolódás miatt nem megy zökkenőmentesen” - idézi a napilap Kiss Kingát.