Vágólapra másolva!
Első Grand Slam-tornáján indul Serena Williams azóta, hogy megszületett gyermeke, Alexis Olympia Ohanian Jr. kilenc hónappal ezelőtt. Serena Kristyna Pliskova ellen kezdett, és két szettben tudott nyerni a Roland Garroson.

7-6 (7-4) 6-4-re nyert az amerikai kiválóság, de nem volt könnyű dolga. Keményen meg kellett küzdenie Pliskova ellen, de végül két szettben diadalmaskodott.

Serena Williams nagyon akarta ezt a sikert Forrás: AFP/Christophe Simon

Az első és a második játszma is kiélezett volt, utóbbiban Pliskova került breakelőnybe, de Serena fordított, 5-4-nél pedig kiszerválta a meccset.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-torna-győztes, a Roland Garroson háromszor győztes Serena 1 óra 45 perc alatt nyert. A 36 éves Williams 404 napig nem játszott, és jelenleg 453. a világranglistán.

Jöhet a második kör és az ausztrál ellenfél Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

„Ebben a ruhában igazi harcosnak érzem magam. Kicsit mindig is a képzelet világában éltem, mindig szuperhős akartam lenni, ez az, ahogy én szuperhős tudok lenni. Amikor ebben a szettben vagyok, olyan mintha szuperhőssé változnék” – mondta Serena, aki a második körben az ausztrál Ash Bartyvel meccsel majd.

Serena Williams, a szuperhős Forrás: AFP/Christophe Simon