Vágólapra másolva!
A magyar profi ökölvívás történetében először igazolt karrierjét Magyarországon kezdő és felépító bokszolót egy olyan veretes brit promóciós iroda, amelyiknek már világbajnok is van a soraiban. Ifjabb Berki Ferencben nagy lehetőségeket lát a Siesta Boxing Promotions, ráadásul hazai gálákkal építenék tovább a kiváló nagyváltósúlyú bunyóst, számol be a Ringcsoda.blog.hu oldal.

A súlycsoport jelenlegi magyar bajnoka 11-0-s mérleggel, azaz veretlenül áll, győzelmei közül ötöt kiütéssel ért el.

"Ferenc az első számú nagyváltósúlyú bunyós Magyarországon. Már egy ideje követem a pályafutását.

– monda a brit iroda vezetője, Al Siesta, hozzátéve, külön öröm a családias hangulatra sokat adó Siesta Promotions szempontjából, hogy Berkinek az édesapja, idősebb Berki Ferenc az edzője.

Berki Ferenc (jobbra) hatalmas lehetőség kapujába érkezett Fotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar szurkolók számára pedig az lehet örömteli, hogy a brit promóter magyarországi gálákon építené tovább a fiatal bunyós karrierjét.

"Előre tekintek a közös munkára, és várom, hogy a Siesta Boxing Promotions Budapestre látogasson, ahol jelentős eseményeken vállalhat főszerepet Ferenc, aki

Tökéletes mérlege van, jóképű srác, jó technikai képzettséggel, úgy érzem, hogy ott az erő az ökleiben, miközben egy kicsit nagyképű is, amit én kifejezetten kedvelek a bokszolóknál" – mondta új pártfogoltjáról a promóter.

A 22 éves, Fecó becenevű bunyós a Felix Promotion International kötelékében kezdte karrierjét, onnan szerződött a brit csapathoz.

Már van világbajnokuk

A Siesta Boxing Promotions színeiben tűnt fel 2015-ben az ismeretlen lett bunyós, Mairis Briedis, akiből a legnépszerűbb szervezet, a WBC világbajnokát faragta Siesta. Briedis a balti államban tízezrek előtt öklözik, a mérkőzései körüli felhajtás pedig nemzeti ünnep hangulatát kölcsönzi Lettországban.