Felavatták a Balaton Repülőjét, az MKB Extreme Sailing hajóját

MKB Extreme Sailing Team
Az Extreme Sailing csapat céljai a 2018-as szezonban az 50. Jubileumi Kékszalag elnyerése és a Keszthely-Balatonkenese időrekord megdöntése
Vágólapra másolva!
Szombat délután a főszponzor MKB Pénzügyi Csoport képviselőinek jelenlétében felavatták a Balaton egyik legkülönlegesebb hajóját, az Extreme Sailing csapat új AC45-ös versenykatamaránját.

A hajó egészen rendhagyó kialakításának köszönhetően komoly esélyekkel vág neki a 2018-as versenyszezonnak: a vitorlázás Forma-1-eseként emlegetett AC45 a legkorszerűbb – űrhajózási iparban is alkalmazott - technológia felhasználásával épült, így a hajótestek a legkorszerűbb szénszálas anyagból készültek, amely rendkívül merev és könnyű struktúrát eredményez, és az erre a típusra kifejlesztett, nagyméretű merevszálas vitorla is a sebességet növeli.

A szárnyszegélyek geometriája nagyobb emelkedéssel és jobb emelési-húzási arányokkal rendelkezik, mint a hagyományos vitorlák." – magyarázta Kaiser Kristóf, a hajó kormányosa, aki 12 éves kora óta vitorlázik. Kristóf Európa Kupa-győztes, hatszoros magyar bajnok, Fehérszalag abszolút első, Kékszalag osztályhajó első és abszolút harmadik helyezett.

Az Extreme Sailing csapat céljai a 2018-as szezonban az 50. Jubileumi Kékszalag elnyerése és a Keszthely-Balatonkenese időrekord megdöntése Forrás: Cserta Gabor/TVSK

Idén az MKB Bank úgy döntött, hogy névadó szponzora lesz a Balaton Repülőjének. Dr. Csapó András, MKB Bank jogi, kormányzati és kiemelt ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese szerint:

Hiszünk abban, hogy az MKB digitális banki törekvéseivel ugyanolyan csúcsokra tör, mint az Extreme Sailing csapata a Balatonon. Az MKB Banknál a 2018-as év az egészség éve, sőt hamarosan indul országos kampányunk, amely – bankoktól eddig szokatlan módon - szintén a fizikai és a mentális egészséget helyezi a középpontba. Külön öröm, hogy az MKB Pénzügyi Csoport másik két rendkívül sikeres tagja – az MKB Euroleasing és az MKB Pannónia Alapkezelő – is támogatja az Extreme Sailing csapatát."

A hajót legközelebb a Bankár Kupán láthatják versenyezni.