Első kiemelt lesz a Roland Garroson Babosék párosa

tennis Horizontal
Hungary's Timea Babos (L) and France's Kristina Mladenovic pose with the winners' trophy after beating Russia's Ekaterina Makarova and Elena Vesnina in their women's doubles final match on day 12 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2018. / AFP PHOTO / Greg Wood / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Első kiemelt lesz a francia nyílt teniszbajnokság női párosversenyében az Australian Openen győztes Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős - a torna honlapja szerint.

A duó előtt azt követően nyílt meg a lehetőség erre, hogy kiderült: az orosz Jelena Vesznyina és Jekatyerina Makarova nem együtt indul a Roland Garroson.

Babos és Mladenovic megnyerte az év első Grand Slam-verenyét Melbourne-ben Forrás: AFP/Greg Wood

Azt, hogy a ranglista második és harmadik helyén álló két játékos szakítása átmeneti vagy végleges, egyelőre nem tudni. Az oroszok a másfél héttel ezelőtti madridi győzelmüket követően - a fináléban éppen Babosékat győzték el - előbb visszaléptek a római párosversenytől, majd Vesznyina a közösségi oldalán bejelentette: Párizsban a tavalyi egyéni győztes lett Jelena Ostapenkóval indul.

"Meglepett, amikor megkérdezte, indulnék-e vele, de kellemes meglepetés volt, mert azt gondolom, jó párost alkotunk majd" - mondta Ostapenko. Ő és Vesznyina duója 11. kiemelt lesz a Garroson.

A Roland Garros egyes versenyében alanyi jogon két magyar, Babos mellett Fucsovics Márton lesz főtáblás. A sorsolást csütörtök este hét órakor tartják.

Szabadkártyával indul a francia nyílt teniszbajnokság női párosversenyében a Williams-testvérpár, Venus és Serena is.

Az amerikai duó - amely kétszer, 1999-ben és 2010-ben nyerte meg együtt a Roland Garrost - a 2016-os wimbledoni torna óta nem versenyzett együtt. A párosban összesen 14-szeres Grand Slam-tornagyőztes kettős legutóbb 2016-ban indult párosban Párizsban, akkor a harmadik fordulóban búcsúzott.

A vasárnap rajtoló Roland Garros szervezői kedden jelentették be, hogy az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena Williams nem lesz kiemelt, miután a gyermeke születése miatt 404 napig nem játszott, így csak a 453. helyen áll a világranglistán.