Serena Williamsszel sem kivételeznek a Roland Garroson

Williams
INDIAN WELLS, CA - MARCH 08: Serena Williams returns against Zarina Diyas, of Kazakhstan, during Day 4 of the BNP Paribas Open on March 8, 2018 in Indian Wells, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 23-szoros Grand Slam-bajnok amerikai Serena Williams nem lesz kiemelt a francia nyílt teniszbajnokságon.

A Roland Garros szervezői bejelentették, hogy a kiemelési rangsornál "idén ismét a WTA világranglistán elfoglalt aktuális helyezést" vették figyelembe.

A 36 amerikai játékos első gyermekének születése miatt 404 napot hagyott ki, márciusban Indian Wellsben és Miamiban lépett pályára.

Kaliforniában a harmadik fordulóban nővére, Venus búcsúztatta, majd Floridában a nyitókörben kikapott az Indian Wells-i bajnok japán Oszaka Naomitól. Az amerikai sztár azóta nem versenyzett, az elmúlt hetekben lemondta a madridi, majd a római salakpályás tornát.

Serena Williamsnek már az első fordulóban pályára kell lépnie a Garroson Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevork Djansezian

Serena Williams, aki karrierje során egyesben háromszor (2002, 2013, 2015) nyerte meg Roland Garrost, jelenleg a 453. helyen áll a világranglistán. A párizsi GS-viadalon korábbi helyezésének köszönhetően indulhat a főtáblán; az amerikai klasszis világelsőként ment el "szülési szabadságra".
Az év második GS-tornáján a főtábla párosítását csütörtökön sorsolják, a verseny vasárnap kezdődik és június 10-ig tart.