Vágólapra másolva!
A magyar kajak-kenu válogatott a tervezett 15 helyett 24 éremmel zárta a szegedi gyorsasági Világkupát, ezzel az éremtábla élén végzett. Hüttner Csaba szövetségi kapitány különösen a két férfi kajaknégyes egység és a 17 éves Nagy Bianka berobbanásával elégedett, míg Schmidt Gábor, a szövetség elnöke a tökéletes rendezést emelte ki.

Azt tudni kell, hogy a nemzeti válogatónk két hét múlva lesz, ami kulcsfontosságú az Európa-bajnoki és a világbajnoki csapat kialakításnak szempontjából. Ez sokak szereplésére – különösen a női versenyzőkére – rányomta a bélyegét. Sokan becsületből és a hazai pálya miatt vállalták a szereplést. Összességében jó tapasztalatokkal fogunk hazamenni, hiszen sok fiatal megmutatta a tehetségét és azt, hogy lehet rájuk számítani.

Nagyon fontos volt, hogy kipróbáljuk a kajaknégyeseinket, úgy tűnik, nyolc olyan ember is van, akire adott esetben lehet számítani.

A jövő heti duisburgi világkupán is teszteljük majd őket, aztán majd eldöntjük, hogy az Európa-bajnokságnak milyen összeállítással vágunk neki – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki a férfi kajaknégyes mellett két versenyzőt külön is kiemelt.

Kopasz Bálint, az egyik legnagyobb magyar kajakos tehetség Fotó: Szabó Gábor - Origo

– zárta a szavait Hüttner Csaba, aki végezetül hozzátette, hogy a júniusi belgrádi Európa-bajnokságra még nem szeretné csúcsformába hozni a válogatott tagjait, mert a legfontosabb az augusztusi világbajnokság, amit a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendeznek.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke elégedett volt a rendezéssel. Úgy érzi, ez a hétvégé tökéletes hangolás volt az egy év múlva esedékes szegedi világbajnokságra.

„Az a feladatot, amit kitűztünk magunk elé – hogy felmérjük a versenyzőket, hogy hol tartanak a nemzetközi mezőnyben – teljesítettük.

A másik fontos célunk pedig az volt, hogy a szervezés tekintetében készüljünk a jövő évi világbajnokságra.

Azt látom a különböző országok vezetőinek, a versenyzők és a nemzetközi szövetség visszajelzéséből, hogy jól sikerült a Világkupa. Remekül működött az együttműködés az MTVA-val és az Antenna Hungáriával.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány és Schmidt Gábor a Kajak-Kenu szövetség elnöke Fotó: Szabó Gábor - Origo

Személy szerint elégedett vagyok, de nyilván a szakmai csapat is elemezni fogja a hétvégi eseményeket. Ha esetleg voltak hibák, azokat igyekszünk majd kijavítani, hogy tökéletesen felkészülhessünk a jövő évi világbajnokságra" – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Pacsik és ölelések a kajak-kenu Világkupa zárónapján - Galéria

A magyar csapat legjobb pillanatai a Maty-éri evezős pályán.