Tovább nőtt az összetettben vezető előnye az olasz körversenyen

cycling Horizontal
A general view shows riders waiting for the start of the 11th stage between Assisi and Osimo during the 101st Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, on May 16, 2018. / AFP PHOTO / Luk Benies
Vágólapra másolva!
Az éllovas Simon Yates nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 11., szerdai szakaszát, így összetettben növelte előnyét a címvédő Tom Dumoulinnel szemben.

Az Assisi és Osimo közötti 156 kilométeres, dombos szakaszon egy rövid, de meredek emelkedő vezetett a célba. Az utolsó kaptatón 1500 méterrel a vége előtt váltott ritmust a második etapsikerét arató brit kerekes, aki végül két másodperccel előzte meg holland riválisát. Mivel a győztesnek négy másodperccel több időjóváírás jár, mint a másodiknak, így 41-ről 47 másodpercre növelte a kettejük közti különbséget.

Rajtol a mezőny az assisi Santa Maria degli Angeli bazilika elől Forrás: AFP/Luk Benies

Az egyre biztosabban kijelenthető, hogy a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-nak nem sikerül majd a történelmi diadal, amellyel egyszerre lenne mindhárom háromhetes körverseny címvédője, ugyanis ezúttal 40 másodperces lemaradással ért célba, így hátránya közel három és fél percesre hízott, s csupán 12. helyen áll összetettben.

Eredmények:
11. szakasz, Assisi-Osimo, 156 km:
1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 3:25:53 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 2 mp hátrány
3. Davide Formolo (olasz, Bora-Hansgrohe) 5 mp h.

Az összetett élcsoportja:
1. Yates 47:08:21 óra
2. Dumoulin 47 mp hátrány
3. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 1:04

Csütörtökön az Osimo és Imola közötti 214 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a jövő vasárnapi, római célba érkezésig.