Szinte hihetetlen rekordot állított fel az ukrán ütőgép

Vasyl Lomachenko v Guillermo Rigondeaux GettyImageRank1 SPORT BOXING topics topix bestof toppics toppix
NEW YORK, NY - DECEMBER 09: Vasiliy Lomachenko prepares for his Junior Lightweight bout against Guillermo Rigondeaux during their at Madison Square Garden on December 9, 2017 in New York City. Steven Ryan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az előzetes várakozásoknak megfelelően egészen kiváló, akciódús, akár az év mérkőzése díjra is esélyes összecsapást produkált szombaton éjszaka a WBA könnyűsúlyú világbajnoka, Jorge Linares, és a súlycsoportoktól független ranglisták közvetlen élmezőnyébe tartozó ukrán Vaszil Lomacsenko. Ez pedig azt jelenti, hogy Caramelnek még várnia kell.

Az ütközetet a több mint hat éve veretlen venezuelai kezdte aktívabban, és ugyan a korábban két súlycsoportban, pehely- és könnyűsúlyban is olimpiai (2008 és 2012) világbajnoki (2009 és 2011) címet szerző Lomacsenko a nyitó felvonásokban is jegyzett tiszta találatokat, a ritmust a 3. etaptól vette fel igazán az ukrán, írja összefoglalójában a Profiboksz.hu.

Az ilyen karriermérlegre szokás mondani, hogy impozáns:

A remek kombinációkkal dolgozó Lomacsenkót a 6. menetben egy fejre mért jobbossal alaposan meglepte az ekkor már több sebből vérző Linares, és a padlóra kerülő ukrán öklözőre rá is számolt a vezetőbíró, Ricky González. Jókor jött a szünet Lomacsenko számára, aki némileg visszavett a következő percekben, a 10. felvonásban azonban szó szerint eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Szinte nem is látni a végzetes "szúrást":

Az említett etapban Lomachenko újra növelte a tempót, és a záró percben egy gyilkos testütéssel kihúzta a talajt Linares lába alól, akit technikai K.O.-val le is léptetett a mérkőzésvezető.

Érdekesség, és a szoros küzdelemre jellemző, hogy a leállítás pillanatában a három pontozó közül egynél döntetlenre állt az összecsapás, illetve Lomachenko (86-84), és Linares (86-84) megosztva vezetett egy-egy ítésznél.

A számok ezúttal sem hazudnak, végtelenül kiegyenlített meccs volt Forrás: Profiboksz.hu

Ezzel az értékes győzelemmel Lomacsenko újabb történelmi rekordot döntött meg, ugyanis a 30 éves ukrán kiválóság mindössze 12 profi mérkőzés alatt 3 súlykategóriában (pehelysúly, nagypehelysúly és könnyűsúly) is eljutott a világbajnoki címig, erre pedig eddig még senki sem volt képes!

De, hogy jön ide Caramel? Először is nem az énekesről van szó, hanem Kovács Zoltánról, a hosszú kihagyás után pénteken a Felix Promotion szentesi gáláján visszatérő nyíregyházi bunyósról, aki K.O.-győzelme után úgy nyilatkozott: reméli, Lomacsenko kikap, és akkor szüksége lesz egy gyengébb, de jó ellenfélre, akivel vívhat egy jó felhozó meccset. Hát, erre még várni kell.