Giro: belga győzelem született az első olaszországi szakaszon

cycling Horizontal
Belgium's rider of team Lotto Tim Wellens crosses the finish line to win the 4th stage of the 101st Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, between Catania and Caltagirone (Sicily), on May 8, 2017. Wellens won a sprint finish ahead of Canadian Michael Woods following the 198km ride between Catania and Caltagirone in Sicily. / AFP PHOTO / Luk Benies
Vágólapra másolva!
A belga Tim Wellens nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik, keddi szakaszát, az ausztrál Rohan Dennis megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

A Giro első három szakaszát - a viadal történetében először - Európán kívül, Izraelben rendezték. Az első olaszországi etap utolsó két kilométeréhez együtt érkezett a nagyobb boly alkotta főmezőny, ám a caltagironei záró emelkedőn egy támadás megnyújtotta a sort.

A hajrát a belga Lotto bringása bírta legjobban a kanadai Michael Woodsot és a hazai közönség előtt tekerő Enrico Battaglint megelőzve.

Az esélyesek közül a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán is címvédő brit Chris Froome 23 másodperces lemaradással ért célba, így egy perc fölé nőtt a hátránya.

Tim Wellens öröme a 198 km-es szenvedés után Forrás: AFP/Luk Benies

Eredmények:
4. szakasz, Catania-Caltagirone, 198 km:
1. Tim Wellens (belga, Lotto Soudal) 5:17:34 óra
2. Michael Woods (kanadai, Education First-Drapac) azonos idővel
3. Enrico Battaglin (olasz, Lotto NL) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC) 14:23:08 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 másodperc hátrány
3. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 17 mp h.
Szerdán az Agrigento és Santa Ninfa közötti 153 kilométer teljesítése vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a május 27-i, római befutóig.