Babos Tímea kiesett Madridban

BABOS Tímea; MUGURUZA, Garbine
Babos ezúttal nem versenyez párosban, egyesben a román Alexandra Dulgheru ellen lép pályára
Vágólapra másolva!
Babos Tímea vereséget szenvedett Julia Görgestől a 6,685 millió euró (2,1 milliárd forint) összdíjazású madridi salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 41. helyezett magyar játékos nyerte az első gémet, de azután sorozatban ötöt elveszített, így a rangsorban 12. német ellenfele komoly előnybe került. Babos 1-5 után tudta hozni ismét az adogatójátékát, a következő gémben viszont véget is ért a szűk félóráig tartó első szett.

Babos Tímea már az első fordulóban kiesett a madridi tenisztornán Forrás: MTI/EPA-EFE/Miguel Sierra

A folytatásban mindjárt elvesztette szerváját a magyar teniszező, és bár azután valamennyit hozta, ezzel a kis előnnyel - 51 perc alatt - a második játszmát is megnyerte Görges. Babos előzőleg egyszer találkozott egyesben szombati ellenfelével, mégpedig a tavalyi budapesti verseny elődöntőjében, amelyben 7:5, 6:1-re győzött.

Babos a francia Kristina Mladenoviccsal együtt párosban is szerepel a tornán és harmadik kiemeltként a legjobb 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe.

1. forduló (a 32 közé jutásért): Görges (német, 11.)-Babos 6:2, 6:4

*

Német házidöntőt rendeznek az 501 ezer euró (157 millió forint) összdíjazású salakpályás müncheni férfi tenisztornán: a szombati két elődöntőben az első helyen kiemelt Alexander Zverev a dél-koreai Csung Hje Ont, Philipp Kohlschreiber pedig honfitársát, Maximilian Marterert búcsúztatta.

Eredmények, elődöntő: A. Zverev (német, 1.)-Csung (dél-koreai, 4.) 7:5, 6:2
Kohlschreiber (német, 6.)-Marterer (német) 6:2, 6:4