Birkózó Eb: Mindhárom magyar kikapott az első meccsén

birkozás
Párizs, 2017. augusztus 26. Gulyás Zsombor (zöldben) és a bolgár Miroslav Kirov a férfiak szabadfogású 70 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 26-án. Miroslav Kirov győzött, ezzel továbbjutott a nyolcaddöntőbe. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Mindhárom szombaton bemutatkozó magyar szabadfogású versenyző, Molnár József (61 kg), Gulyás Zsombor (74 kg) és Veréb István (86 kg) már az első meccsén kikapott az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Az első meccset Veréb István játszotta a hazaiak junior világbajnoka, Artur Najfonov ellen. Najfonov egy intéssel került előnybe, egy kiléptetéssel két pontot szerzett, amivel kényelmes előnybe került. Verébnek 0-3-nál már mindenképpen akcióra törően kellett birkóznia, és ő mindent meg is tett azért, hogy eredményes legyen, de riválisa jól védekezett, ráadásul egy kontrából le is vitte őt, így végül 5-0-ra győzött.

Veréb után Gulyás következett, aki elképesztően nehéz ágra került. Úgy gondolták, hogy Vasile Minzala ellen még lehet esélye, de nem így lett, legfőképp azért, mert amíg riválisa a meccs elején egyszer le tudta őt vinni, addig Gulyás hat perc alatt nem tudott akciót csinálni, csupán intéssel szerzett egy pontot, így 2-1-re kikapott.

Gulyás (zöldben) nem talált fogást ellenfelén Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Molnár József már kezdésnek kifejezetten nehéz riválist húzott, ugyanis a világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes Vladimir Dubov várt rá. Az esélyek egyértelműen a bolgár sikerét ígérték, Molnár ugyanakkor nagyon megnehezítette a dolgát, sőt, a győzelemtől sem állt messze.

A folytatásban Veréb és Molnár még abban bízhat, hogy legyőzőik bejutnak a fináléba, és ők a vasárnapi vigaszágon folytathatják a viadalt. Gulyás viszont már kiesett, miután Minzala rögtön a következő meccsén kikapott.

A szombat esti programban Nagy Mihály révén lesz magyar érdekelt: a 79 kilogrammban szereplő birkózó a bronzéremért lép majd szőnyegre a moldovai Alexandru Burca ellen.