A Kopaszi-gáton játszanak Fucsovicsék a világcsoportban maradásért

Davis-kupa
Hungarian Marton Fucsovics (L) and Hungarian Attila Balaz (R) react as the play against Belgians Ruben Bemelmans and Joris De Loore during the Davis Cup World first round double tennis match between Belgium and Hungary, on February 3, 2018, in Angleur, Liege. / AFP PHOTO / BELGA / ERIC LALMAND / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A Kopaszi-gáton fogadja a cseheket a magyar teniszválogatott a Davis-kupa világcsoportjában maradásért szeptember 14. és 16. között.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az ellenfélnél a világranglistán 17. Tomas Berdych biztosan nem szerepel majd, ő lemondta a válogatottságot. Így csak Jiri Veselyre (84.) számíthat a top 100-asok közül a cseh kapitány, Jaroslav Navratil. Adam Pavlasek a 223., Zdenek Kolar a 237., Lukas Rosol pedig a 261. helyen áll.

Fucsovics Márton (balra) és Balázs Attila várhatóan párosban és egyéniben is fontos szerepet kap szeptemberben Forrás: AFP/Eric Lalmand

A csehek 2-1-re vezetnek a két nemzet DK-történelmében, legutóbb 1996-ban találkoztak a világcsoport első fordulójában, akkor a többek között a mostani kapitány Köves Gáborral felálló magyarok 5-0-s vereséget szenvedtek Plzenben.

A 21 év után az élvonalba visszakerült magyar csapat februárban 3-2-re kikapott Liege-ben Belgiumtól a DK-nyolcaddöntőben, ám ha megnyeri az osztályozót, akkor bennmarad a világcsoportban. Ha kikap, akkor jövőre eggyel lejjebb, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja szereplését.