Vágólapra másolva!
A négyszeres Tour de France-győztes Christopher Froome már a ma kezdődő Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny rajtja előtt bukott.

A 32 éves brit kerekes - aki a másik két nagy versenyen, a Tour de France-on és a Vueltán címvédő -

a prológ pályabejárásán esett el, jobb oldalán zúzódásokat szenvedett, és a térdét is megvágta. Az eset után visszaült a kerékpárjára,

de a Sky csapat orvosai alaposan meg fogják vizsgálni.

Froome történelmi triplázásra készül a Girón, ugyanis amióta 1995-től a Vueltát a Tour de France után rendezik, még senkinek nem sikerült egymás után mindhárom körversenyt megnyernie.

Froome már a Giro d'Italia rajta előtt bukott Forrás: AFP/Luk Benies

A brit kerékpáros esetleges triplázását beárnyékolja a tény, hogy

december közepén kiderült róla: pozitív tesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen

. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.

Az összetettben győztes Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt. A Vueltán elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját. Döntés a Tour előtt várható, és bár voltak olyan vélemények, hogy az ügy lezárultáig csapatának nem kellene versenyeztetnie a kétszeres olimpiai bronzérmest, neve mégis szerepel az indulók listáján.

Az idei Giro d'Italián 22 csapat 176 versenyzője a jeruzsálemi rajttól 3562,9 kilométert tesz meg a római befutóig.