Vágólapra másolva!
A világ sznúkersportjának legjobbjait felvonultató rendezvényre Jimmy White és Shaun Murphy személyében ezúttal is két fenomént sikerült a szervezőknek Budapestre invitálni.

Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Sznúker Gálát, amely az elmúlt két évben is telt házas esemény volt. A szervezők ezúttal Jimmy White-ot és Shaun Murphyt csábították a magyar fővárosba.

Jimmy White ugyan már elmúlt 50, de népszerűsége nem sokat kopott az évek során. White hat világbajnoki döntője közül egyet sem tudott megnyerni, ugyanakkor még mindig profi játékosnak számít és a sznúkersport hivatalos nagykövete.

A szintén angol Shaun Murphy szinte a semmiből jött, amikor 2005-ben, a világranglista 48. helyezettjeként óriási szenzációt keltve megnyerte a világbajnokságot.

Shaun Murphy a 2018-as világbajnokságon Forrás: Imaginechina/Si nuoke - Imaginechina/Si Nuoke

A májusi gálán, a hagyományokhoz híven ismét két show-műsort adnak a sztárok a hazai rajongóknak. A délutáni és az esti előadáson a profik természetesen egymással is megmérkőznek, de az eseményt a legjobb magyar sznúkeresek részvétele is színesíti.

Asztalhoz lép majd a 11 éves hazai szupertehetség, Révész Bulcsú, valamint a kilencszeres magyar bajnok, Kojsza Zoltán is.

A White-Murphy mérkőzést megelőzően a két világklasszis különböző játéknemekben mérkőzik majd magyar kihívókkal.