Vágólapra másolva!
Bejutott az elődöntőbe Barka Emese az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A vb-bronzérmes, tavaly Eb-harmadik magyar a legjobb nyolc között kapcsolódott be az 57 kilogrammosok küzdelmeibe, ahol taktikus, összeszedett birkózással 4-0-ra verte - két levitellel - az Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes ukrán Tatjana Kitet.

A csütörtöki három magyar szereplő közül Dénes Mercédesz (53 kg) Marina Rueda Floresszel csapott össze, de nem töltött sok időt a szőnyegen a selejtezőben. Aktívan kezdett, hamar 4-0-s előnybe került, majd másfél perc elteltével kétszer két pont után tusolta spanyol ellenfelét. A negyeddöntőben viszont nehezebb ellenfelet kapott, az orosz Sztalvira Orsus személyében, aki levitellel, dobással, pörgetésekkel bő két perc alatt eljutott tíz pontig, így technikai tussal győzött. A magyar birkózó még a vigaszági szereplésben reménykedhet.

Sleisz Gabriella (65 kg) is a selejtezőben kezdett, mégpedig Elisz Manolovával. Eleinte kevés volt az aktivitás, az azeri 1-0-s előnybe került, majd két perccel a vége előtt egy kavarodás után 2-2 állt az eredményjelzőn. Videózás után azonban a magyar birkózó pontjait elvették, Manolova pedig kapott kettőt, így már 3-0-ra vezetett. A folytatásban Sleisz igyekezett kezdeményezőbb lenni, de nem tudott fogást találni ellenfelén, így ő is a vigaszági szereplésben bizakodhat.