Stollár Babossal is összekerülhetett volna, ha főtáblára jut

Stollár Fanny, Wimbledon
Stollár Fanny búcsúzott párosban a's-Hertogenbosch-i tenisztornán
Vágólapra másolva!
Stollár Fanny veszített a 250 ezer dollár (66,2 millió forint) összdíjazású rabati salakpályás női tenisztorna selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott a főtáblára. A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea a román Alexandra Dulgheru ellen lép pályára az első fordulójában.

A WTA honlapja szerint a világranglistán 232. játékos a kvalifikáció nyitókörében 7:6, 6:3-ra verte a harmadik helyen kiemelt montenegrói Danka Kovinicet (114.), majd 6:3, 6:4-re a belga Maryna Zanevskát (146.), a hétfői zárófordulóban viszont 4:6, 6:4, 6:4-re kikapott az ötödikként rangsorolt szlovén Tamara Zidansektől (135.).

A 19 éves Stollár a viadal főtábláján a negyedik helyen kiemelt Babos Tímeával (41.) is szembekerülhetett volna, aki a román Alexandra Dulgheru ellen lép pályára az első fordulójában.

Babos ezúttal nem versenyez párosban, egyesben a román Alexandra Dulgheru ellen lép pályára Forrás: MTI/EPA-EFE/Miguel Sierra

A magyar játékos honlapjának hétfői beszámolója szerint Dulgheru jelenleg 176. a világranglistán - pályafutása legjobbjaként hét évvel ezelőtt a 26. volt -, a főtáblára pedig a selejtezőből, szerencsés vesztesként került. A két teniszező korábban nem találkozott egymással, marokkói mérkőzésükre várhatóan kedden délután kerül sor.

A 28 éves román játékos eddig két WTA-tornát nyert: 2009-ben és 2010-ben is Varsóban győzött.

Babos ezúttal nem versenyez párosban, Stollár viszont rajthoz áll, a spanyol Georgina Garcia-Pérez oldalán.