Társoldalunk:

Liu Shaoang: Ennek a bírónak nem sok köze van ehhez a sportághoz

2018.03.17. 23:11

Liu Shaoang sem volt a szerencse gyermeke a montreali rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság második napján. Volt része esésben, kizárásban és olyan bírói döntésben, amire nehezen talál magyarázatot. 

Az ifjabbik Liu testvér, bátyjához, Liu Shaolinhoz hasonlóan 500 és 1500 méteren is érdekelt volt szombaton. Utóbbi táv vb-ezüstérmeseként - két éve, Szöulban lett második - van fogalma, hogy mi kell a jó eredményhez. Ezúttal azonban kevés volt, hogy ő jó formában érezte magát, és jól is ment a futamában, ha mások nem voltak a helyzet magaslatán. 

Liu Shaoangnak az olimpia után a világbajnokságon sincs szerencséje az egyéni számokkalForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Az 1500 méter kimondottan jól sikerült, annak ellenére is, hogy a B-döntőben kizártak. Mondjuk, azt nem értem, hogy az elődöntőből miért nem juttattak tovább, egyértelműen az lett volna a helyes döntés – mondta Ádó, aki így az A- helyett a B-döntőben futhatott, ahol viszont egy ütközésben őt találták vétkesnek és kizárták.

Ennek a bírónak nem sok köze van ehhez a sportághoz. Azt mondta az 500 méter (negyeddöntője - a szerk.) után, hogy ő tovább akart juttatni, ezért mondta, hogy fejezzem be a futamot. Én meg kérdeztem tőle, hogy hogy fejezzem be, amikor beszedték a bójákat és nincs kijelölt pálya."

Vasárnap 1000 méteren, valamint a 3000 méteres szuperdöntőben még lehet javítani, a váltóval pedig a B-döntő megnyerése lehet a cél.