Teniszcentrumot avattak, jöhetnek az új Fucsovicsok

teniszcentrum, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j) a Marso Tenisz Centrum avatásán 2018. március 1-jén. A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, háromrétegű hőszigetelt teniszsátort alakítottak ki, amely három pályát fed le
Vágólapra másolva!
Húszmillió forintos beruházással téli játékra is alkalmas, modernizált teniszsátort avattak csütörtökön Nyíregyházán.

Az eseményen Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum ügyvezető igazgatója elmondta, a Marso Kft. 2017 végén vette át a helyi teniszklub működtetését. Az így létrehozott Marso Tenisz Centrum Egyesület a tehetséggondozás és utánpótlás támogatásáért, illetve a szenior- és szabadidőtenisz népszerűsítéséért fejlesztéseket indított el.

A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, háromrétegű hőszigetelt teniszsátort alakítottak ki, amely három pályát fed le

- ismertette az ügyvezető igazgató. Az átvétel óta a Marso húszmillió forintos beruházással nagyteljesítményű kondenzációs kazánt, valamint önindítós szünetmentes áramfejlesztőt épített be a teniszsátorba annak érdekében, hogy a leghidegebb téli napokban is játéklehetőséget biztosítson.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében arról beszélt, hogy a versenysport mellett nagyon fontos a szabadidősport támogatása is, mivel az állami cél az, hogy minden gyermek sportoljon.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j) a Marso Tenisz Centrum avatásán 2018. március 1-jén. A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, háromrétegű hőszigetelt teniszsátort alakítottak ki, amely három pályát fed le Forrás: MTI/Balázs Attila

- hangsúlyozta az államtitkár. Szabó Tünde szerint ehhez fejleszteni kell a sportlétesítményeket, Nyíregyháza ebből a szempontból pedig nagyon jó helyzetben van. Megemlítette, a nyírségi nagyvárosban 1925-ben alakult meg az első teniszegyesület, a százéves évfordulóra pedig további fejlesztéseket terveznek.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt mondta,

a nyíregyháziak büszkék a pályafutását innen elindító, az idei Australian Openen nyolcaddöntős Fucsovics Mártonra.

"Azt szeretnénk, hogy a következő években ilyen tehetségeket neveljen ki a megyeszékhely" - tette hozzá. Kovács Ferenc szavai szerint a teniszt és más sportokat szolgálja majd a városi stadion fejlesztése is, amelynek eredményeként egy nyolcezer férőhelyes új arénát hoznak majd létre.

"A kiemelt sportágak közé kerülésével a tenisz komoly lökést kapott, s a cél az, hogy a sportágfejlesztési támogatások segítségével egyre kevésbé függjön a szülők anyagi erejétől egy új magyar tehetség kinevelése" - jelentette ki Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.