Roger Federer és Serena Williams volt 2017 legjobbja

FEDERER, Roger
Roger Federer svájci teniszező az év férfi sportolójának és az év visszatérőjének odaítélt elismerésekkel a sportolói Oscar-díjként számon tartott 2017-es Laureus-díjak kiosztóján Monacóban
Vágólapra másolva!
Két teniszező, a férfiaknál Roger Federer, a nőknél pedig Serena Williams lett 2017 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

A sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat kedden Monacóban adták át. A tavalyi ausztrál nyílt bajnokságot, illetve a wimbledoni Grand Slam-tornát megnyert svájci Federer ötödször kapta meg az elismerést, ráadásul ezúttal az év visszatérése is az övé lett.

Roger Federer az év férfi sportolójának és az év visszatérőjének odaítélt sportolói Oscar-díjként számon tartott 2017-es Laureus-díjak kiosztóján Monacóban Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Az amerikai Serena Williamsnek negyedszer ítélték oda a díjat, annak ellenére, hogy 2017-ben a januári Australian Open megnyerése után nem versenyezett, mert szülési szabadságra ment.

Az év csapata a Forma-1-es világbajnok Mercedes istálló lett.

A sportakadémia 62 tagjának döntése alapján életműdíjat vehetett át két visszavonult sportoló, Francesco Totti olasz labdarúgó, valamint Edwin Moses amerikai atléta. A brazil Chapecoense labdarúgócsapata emlékdíjat kapott a 2016 novemberében történt repülőgép-szerencsétlenség miatt.

Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák.

Laureus-díj, 2017:


az év férfi sportolója: Roger Federer (svájci, tenisz)
az év női sportolója: Serena Williams (amerikai, tenisz)
az év csapata: Mercedes-AMG Petronas (német, Forma-1)
az év áttörése: Sergio García (spanyol, golf)
az év visszatérése: Roger Federer
az év fogyatékos sportolója: Marcel Hug (svájci, kézi hajtású kerékpár - handbike)
az év extrémsportolója: Armel Le Cléac'h (francia, vitorlázó)