Vágólapra másolva!
Lovassy Krisztián éremben reménykedik, de már az első öt közé kerülésnek is örülne az apeldoorni pályakerékpáros világbajnokság szerdán kezdődő versenyein.

"Nem az esélytelenek nyugalmával indulok,

és akkor a kilencedik voltam a pontversenyben. Most azért mégiscsak úgy érkeztem ide, hogy Európa-bajnoki második vagyok" - nyilatkozta az M4 Sportnak telefonon a vb helyszínéről a 29 éves versenyző, aki tavaly a berlini kontinensviadalon scratchben nyert ezüstérmet.

Lovassy Krisztián nem az esélytelenek nyugalmával indul
Forrás: Origo

de ha az első öt hely közelében vagyok, annak már örülök" - hangsúlyozta Lovassy, aki csütörtökön scratchben, pénteken pontversenyben indul. Hozzátette, most

már nem számíthat arra, hogy kis nemzet képviselőjeként könnyen elengedik, hiszen kiemelt figyelmet fog kapni.

Lovassy Krisztián érmet szerezne a vb-n Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

"Már nincs az, hogy szépen elcsorgok és csinálok egy kör előnyt. Ismernek már annyira, hogy van szemem és érzékem ahhoz, mikor kell támadást indítani" - fogalmazott Lovassy, aki úgy szerzett két számban is indulási jogot, hogy

egyedül gyűjtött annyi pontot a kvalifikációs időszakban, amennyit általában egy-egy ország három versenyzője szokott.

Lovassy scratchben - melyben a helyezéseket az utolsó sprint és a lekörözések száma dönti el - és pontversenyben is az ötödik helyet foglalja el a nemzetközi szövetség (UCI) legfrissebb, keddi világranglistáján.