Balszerencsés sérülést szenvedett a magyar kardvívó világbajnok

Szatmári András; Szilágyi Áron
Lipcse, 2017. július 24. Szilágyi Áron (b) és Szatmári András, miután Magyarország győzött Olaszország ellen a lipcsei vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének elődöntőjében 2017. július 24-én. (MTI/EPA/Filip Singer)
Vágólapra másolva!
Balszerencsés volt a kardvívó világbajnok, Szatmári András. A varsói vk-versenyen egyik riválisa akció közben rálépett a jobb lábára, és súlyosan megsérült a lábujja.

Az amúgy kiváló formában lévő Szatmári ötödikként zárt a varsói VK-viadalon az egyéni versenyben, de sérülését követően a csapatban bronzérmes magyar válogatottnak már érthetően nem lehetett a tagja.

Szatmári András (j) nagylábujja szinte természetellenesen visszafordult Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

„Elég csúnya a lába, de az egyéniben azért tovább vívott" - magyarázta a Borsnak Bodnár József, a magyar vívók masszőre, terapeutája.

és a hazaérkezést követően alapos orvosi vizsgálatokra lesz szükség. Feltételezem, hogy szalagszakadása van."

„Andrist kemény fából faragták, remélem, mielőbb felgyógyul" - kommentált a lengyel fővárosból Decsi András, válogatott kardozóink szakági mestere. Amúgy hősiesen állta a sarat Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnokunk, aki lázzal küszködve forgatta a pengét egyéniben és csapatban is.