Hősként fogadták Prágában a téli olimpián duplázó cseh sízőt

Horizontal
Czech snowboarder and skier Ester Ledecka (R) who won two gold medals at the Olympic games 2018 in Pyeongchang, South Korea, greets the fans on February 26, 2018 at the Old Town Square, in Prague. Czech athletes including "miracle on snow" Ester Ledecka are welcomed from Pyeongchang Winter Olympic Games at the historic center of Prague. / AFP PHOTO / Michal Cizek
Vágólapra másolva!
ősként fogadták Prágában Ester Ledeckát, aki két különböző sportágban, alpesi síelésben és hódeszkázásban is aranyérmet nyert a vasárnap zárult phjongcshangi tél olimpián.

A cseh főváros főterén összegyűlt tömeg hétfőn "Ester, Ester" kiáltással éltette Ledeckát, akinek a nevét az egész világ megismerte, amikor esélytelenként megnyerte a női szuperóriás-műlesiklást, hogy néhány nappal később erősebb számában, a hódeszkázás párhuzamos óriás-műlesiklásában is a legjobbnak bizonyuljon.

Ledecka először:

És Ledecka másodszor:

"Nem változtam semmit. Csak annyi a különbség az olimpia előtti énem és a mostani között, hogy van két érem a nyakamban, és ennyien itt vagytok" - mondta az ünneplő rajongók előtt a 22 éves Ledecká, az első sportoló, aki ugyanazon a téli olimpián két különböző sportágban is aranyérmet szerzett.

Sokan várták Prágában Forrás: AFP/Michal Cizek