Van Uytvanck-Cibulkova döntő lesz a budapesti tenisztornán

Horizontal
Dominika Cibulkova of Slovakia celebrates her victory over Svetlana Kuznetsova of Russia at the end of their women's singles semifinal match at the WTA Finals tennis tournament in Singapore on October 29, 2016. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
Alison Van Uytvanck és az első helyen kiemelt Dominika Cibulkova vívja a vasárnapi finálét a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

Elsőként az első helyen kiemelt Dominika Cibulkova jutott be a fináléba. A 2016-ban WTA-világbajnok szlovák játékos szombaton azt a német Mona Barthelt (74.) győzte le könnyedén a BOK Csarnokban, aki a nyolcaddöntőben a címvédő Babos Tímeát búcsúztatta.

Az első helyen kiemelt Dominika Cibulkova a belga Van Uytvanck ellen vívja a budapesti tenisztorna döntőjét Forrás: AFP/Roslan Rahman

A világranglistán 30., mindössze 160 centis Cibulkova a vasárnapi döntőben a belga Alison Van Uytvanckkal (80.) találkozik, aki 68 perc alatt verte a szlovák Viktoria Kuzmovát (121.).

A szombati versenynapon eldőlt, hogy a párosok vasárnapi fináléjában Stollár Fanny a spanyol Georgina Garcia Perez oldalán az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd duóval csap majd össze.

Eredmény (a viadal honlapja szerint):
elődöntő:

Van Uytvanck (belga)-Kuzmova (szlovák) 6:4, 6:2
Cibulkova (szlovák, 1.)-Barthel (német) 6:3, 6:2

A vasárnapi program:
páros, döntő:
Georgina Garcia Perez, Stollár Fanny (spanyol, magyar)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 1.) 15.00
egyes, döntő:
Cibulkova (szlovák, 1.)-Van Uytvanck (belga) 17.00