Csak vasárnap dől el, vonulhatnak-e saját zászló alatt az oroszok

Olympische Winterspiele 2018 in PyeongChang Athletin Athlet SUD Internationales Olympisches Kowithee (IOK) Olympics sued Sportler winter Games SP Korea OS XXIII. Olympischen Winterspiele Sportlerin Olympiade Spiele 18 Olympisch OLY Datenbank International
Einmarsch Olympic Athlet from Russia, OAR, russische Delegation unter der Flagge des IOC, die Fahne wird von einem weiblichen Volunteer getragen, Eroeffnungsfeier, Opening Ceremony, PyeongChang Olympic Stadium am 09.02.2018. Olympische Winterspiele 2018, vom 09.02. - 25.02.2018 in PyeongChang/ Suedkorea. |usage worldwide
Vágólapra másolva!
Csak vasárnap, a záróünnepség előtt dől el, vonulhatnak-e saját zászló alatt az oroszok a phjongcshangi téli játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága eredendően szombaton határozott volna a kérdésben, de a döntést a zárónapra halasztotta.
A seregszemle alatt egy háromfős NOB-testület vizsgálódott az ügyben, hogy

az orosz sportolók teljesítik-e a NOB által számukra előírt viselkedési normákat.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB korábban felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, "Olimpiai Sportolók Oroszországból" (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepel az öltözékükön, aranyérem esetén pedig az olimpiai himnuszt játsszák el nekik.
A NOB-kritériumok teljesítését az kérdőjelezte meg, hogy

az olimpia közben két orosz, a curlinges Alekszandr Kruselnyickij és a bobos Nagyezsda Szergejeva doppingtesztje is pozitív eredményt hozott.