Vágólapra másolva!
Stollár Fanny, oldalán Georgina Garcia Perezzel bejutott a páros fináléba a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A magyar, spanyol duó a pénteki elődöntőben az Anasztaszija Komargyina, Nina Stojanovic orosz, szerb kettőst verte két szettben, 1 óra 15 perc alatt a BOK Csarnokban.

Nem indult jól a mérkőzés az orosz Anasztazija Komargyina és a szerb Nina Stojanovic ellen, mert a 19 éves magyar rögtön elvesztette az adogatását. Szerencsére sikerült gyorsan visszabrékelni, majd 4:4-nél újra fogadóként gémet nyerni. A magyar és a spanyol nem először játszik együtt és az összeszokottság jól látszott a játékokon. A 2. szettben jobban vigyáztak a szerva-játékaikra és 5:4-nél sikerült brékelni, amikor az ellenfél már nem tudott javítani.

A Hungarian Ladies Openen mindenki azt várja, hogy a spanyol Garcia Budapesten dönti meg az adogatás sebességi világrekordját. A héten már volt egy 220km/órás bomba szervája, csak nem volt jó, így nem lehetett érvényesíteni. Most a döntőben kap még lehetőséget a csúcsjavításra.

Stollár Fanny Fotó: Hajdú D. András [origo]

A vasárnapi döntőben Stollárék ellenfele az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd páros vagy a román Irina Maria Bara és Mihaela Buzarnescu lesz.

A 19 éves Stollár az utolsó állva maradt magyar játékos a versenyen.

Georgina Garcia Perez, Stollár Fanny (spanyol, magyar)-Anasztaszija Komargyina, Nina Stojanovic (orosz, szerb) 6:4, 6:4