Vágólapra másolva!
Felháborodott a szakma és az internet népe azon, ahogy Swaney Elizabeth képviselte Magyarországot a női síakrobaták selejtezőjében a phjongcshangi téli olimpián. A honosított magyar versenyző ugyanis egyetlen trükköt sem mutatott be, márpedig ennek a számnak pont ez a lényege. Stark Márton, az alpesi sízők szövetségi kapitánya szerint Swaney szerepeltetése nem volt hiba, és a teljesítménye komoly ébresztőt fújhat a szakágban.

Swaney Elizabeth a TV2 Tények című műsorában a teljesítményét nem értékelte, azonban kihangsúlyozta, hogy a részvétel a fontos, nem az eredmény.

– kezdte Swaney Elizabeth, aki 24 indulóból utolsóként zárta a síakrobaták félcső selejtezőjét, így igazából csak 23 másik nővel versenyzett.

A szakma és az internet népe is felháborodott Swaney Elizabeth produkcióján Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

"Még mindig van olyan dolog, amiben fejlődnöm kell, de nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy Magyarországot képviselhettem" – tette hozzá a versenyző, aki a visszaadott kvóták újraosztása után indulhatott el Phjongcshangban. A felkészülését és a versenyzését saját forrásból fedezte.

Stark Márton, az alpesi sízők szövetségi kapitánya szerint a honosított síakrobata szereplése ébresztőt fújhat a szakágban.

„A szabályoknak megfelelt Elizabeth indulása.

Nem probléma, hogy elindult, de nagyon sok hibára rávilágított a Nemzetközi Sí Szövetségnél és az Olimpiai Bizottságnál is. És talán nálunk, a freestyle sportolóknál is ébresztőt fújhat, mert jó versenyzőkre van szükségünk. Így talán a következő olimpián már nem Elizabeth Swaney fog indulni ebben a számban" – mondta az alpesi sízők szövetségi kapitánya. Hozzátette, hogy az olimpiai faluban egyelőre nem kritizálták a magyarokat Swaney teljesítménye miatt.

Stark Márton szerint a jövőben át kell értékelni, hogy szakmailag hol van az a határ, ami még vállalható.