Koreában már Pekingre fókuszál a norvég síelő

téli olimpia, péntek, nyolcadik nap
A későbbi harmadik helyezett norvég Kjetil Jansrud a férfi szuperóriásműlesiklás-versenyszámban a phjongcshangi téli olimpián a Dzsongszon Alpesi Központban
Vágólapra másolva!
Kjetil Jansrud alpesi síző szerint van esély arra, hogy ott lesz négy év múlva a pekingi téli olimpián.

A 32 éves norvég sportoló azok után nyilatkozott terveiről, hogy - a számára utolsó phjongcshangi versenyszámban - óriás-műlesiklásban már az első futamban búcsúzott.

- jelentette ki Jansrud.

A harmadik helyezett norvég Kjetil Jansrud a férfi szuperóriásműlesiklás-versenyszámban a phjongcshangi téli olimpián a Dzsongszon Alpesi Központban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzátette, honfitársa, a 35 éves Aksel Lund Svindal lesiklásban aratott mostani győzelme a példa arra, hogy ennyi idősen is lehet jól teljesíteni.

Megemlítette, három esélye volt az éremszerzésre, és bár a kombinációban ez nem sikerült, lehetőségeiből kettőt így is megragadott, s elégedetten utazik haza a Koreai Köztársaságból.

- mondta.

A 2014-ben, Szocsiban szuperóriás-műlesiklásban olimpiai bajnok Jansrud Phjongcshangban egy ezüst- (lesiklás) és egy bronzérmet (szuperóriás-műlesiklás) szerzett, így összesen már öt ötkarikás medált gyűjtött pályafutása során, ezzel a vonatkozó örökranglista élén utolérte az olasz Alberto Tombát és honfitársát, Lasse Kjust.