Vágólapra másolva!
A második kiemelt Simona Halep - később lábujjsérülés miatt visszalép a versenytől -, valamint a kétszeres Grand Slam-győztes Garbine Muguruza is elődöntőbe jutott a 3,2 millió dollár (807 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornán, míg a világelső Caroline Wozniacki fordulatos mérkőzésen nyert. 

A negyedik kiemelt spanyol Muguruza közel kétórás csatában, szetthátrányból fordítva győzte le a hetedikként rangsorolt francia Caroline Garciát a pénteki negyeddöntőben.

Garbine Muguruza nagy csatában győzte le a hetedikként rangsorolt francia Caroline Garciát Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Az idei Australian Openen döntős román Halep az amerikai CiCi Bellis ellen nyert könnyedén, de a győzelme után jelezte, hogy

lábujjsérülés miatt visszalép a versenytől, és a márciusi Indian Wells-i tornáig pihen. A spanyol Garbine Muguruza így játék nélkül máris bejutott a fináléba.

A világelső Caroline Wozniacki fordulatos mérkőzésen jutott az elődöntőbe. Az Australian Open-bajnok dán játékos pénteken a volt világranglista-vezető német Angelique Kerbert verte 2 óra 21 perc alatt.

Eredmények:
egyes, negyeddöntő:
Halep (román, 2.)-Bellis (amerikai) 6:0, 6:4
Muguruza (spanyol, 4.)-Garcia (francia, 7.) 3:6, 6:1, 6:4
később:
Wozniacki (dán, 1.)-Kerber (német, 8.)
Kvitova (cseh, 16.)-Görges (német, 9.)