Vágólapra másolva!
Pénteken, azaz február 16-án Budakalászon kerül sor az év első Felix Promotin profi ökölvívó gálára, melynek csúcspontja egy nem mindennapi mérkőzés lesz: a veretlen cirkálósúlyú Szellő Imre az ellen az orosz Gyenyisz Gracsev ellen lép ringbe, aki egyedüliként tudta legyőzni Erdei Zsoltot annak profi karrierje során. A harcosok a héten szóban már megütköztek, a csütörtöki mérlegelésen mélyen egymás szemébe is néztek, ma viszont már a tetteknek kell beszélniük.

A Felix Promotion már-már hagyományosan megszervezi azokat a „visszavágókat", melyeken egy olyan bunyós ellen küldik ringbe a súlycsoport legjobb hazai bunyósát, aki korábban legyőzött egy magyar sztárt. Ennek a szériának a legemlékezetesebb mérkőzése kétségkívül Nagy „Csonttörő" János és Julio Pablo Chácon találkozása volt – az argentin bokszoló vette el Kovács István, azaz Kokó veretlenségét, de Szolnokról már ő távozott vesztesen.

Nagy János 2006-ban a WBO világbajnoki övéért is bokszolhatott Los Angelesben Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Robert Laberge

Most abban bízhatunk, hogy az a Gyenyisz Gracsev is lógó orral távozik majd a Kalászi Sportcsarnokból. Megérkezésekor nem mutatta a megilletődöttség jeleit, a Liszt Ferenc Repülőtér érkezési kapuján kilépve nem habozott kijelenteni, hogy saját magát tartja a meccs esélyesének: „Szellő Imre egy jó, tapasztalt bunyós, de én gyorsabb, erősebb és jobb vagyok. Őt is le fogom győzni" – jelentette ki az orosz.

Persze erről a WBO 19-0-s mérleggel álló nemzetközi bajnokának is megvolt a maga frappáns véleménye.

– mondta az Origónak Szellő Imre, aki szerint ellenfele „egy jó bunyós, aki sokat üt és folyamatosan nyomul előre. Felkészültünk egymásból, és azon leszek, hogy az én akaratom érvényesüljön a szorítóban."

A ceglédi cirkálósúlyú bajnok a súlycsoport világszinten egyik legjobbjával, az ukrán Olekszandr Usykkal is kesztyűzhetett, ami komoly magabiztosságot adhat neki.

Szellő Imre ünnepli győzelmét az amerikai Robert Hall Jr. ellen. Gracsev ellen is erre készül Fotó: Polyák Attila - Origo

Az összesen nyolc mérkőzést felvonultató program a főmérkőzéshez méltó színvonalú szórakozást kínál a bokszrajongóknak. A programban három címmérkőzés kapott helyet, ezek közül kettőnél a magyar bajnoki cím lesz a tét.

A fiatal Berki Ferenc Jr. (10-0) a rendkívül rutinos Fazekas László (31-29-1) ellen száll ringbe a nagyváltósúlyú magyar bajnoki övért,

míg Egedi „Ewing" Renátó (11-1-2) Krammerstodter Márkkal (3-0-1) csap össze a nagyközépsúlyú magyar trónért. A német Shefat Isufi a decemberi székesfehérvári fellépés után másodszor lép kötelek közé a magyar közönség előtt, ezúttal az uruguayi Rafael Sosa Pintos ellen teszi kockára a WBO interkontinentális övét.

Hiba lenne kihagyni a középsúlyú magyar bajnok, Bacskai Balázs ötödik profi mérkőzését, aki egy kiváló afrikai bokszoló, Meshack Mwankemwa (17-4-2) ellen készül megőrizni makulátlan mérlegét.

– mondta Benji a hét elején az Origónak.

Ahogy a félnehézsúly magyar bajnokaként először szorítóba lépő szegedi Kis Mátétól (10-0-2) is a szokásos intenzív, ütésgazdag bokszra számíthatunk a bosnyák Ermin Avdic (11-4-0) ellen, de biztosak vagyunk benne, hogy a csupaszív Kispál Zoltán és Görbics Gábor mérkőzése sem fog unalomba fulladni.

Az M4 Sport csatorna pénteken 22:00-tól közvetíti élőben az eseményt! A Gálára a belépőjegyek elővételben elfogytak, a helyszínen jegyértékesítés nem lesz. További hírek az eseményről: www.felixpromotion.com, míg az exkluzív képi és videós tartalmakért érdemes csatlakozni a Felix Promotion facebook felületéhez.