Vágólapra másolva!
Február 16-án az év első hazai profi boksz gáláján rögtön izgalmas programmal kezd a Felix Promotion: a főmérkőzésen a WBO veretlen cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka, Szellő Imre az ellen a Gyenyisz Gracsev ellen lép ringbe, aki egyedüliként tudta legyőzni Erdei Zsoltot a profik között. A nagy mérkőzés mellett számos további remek ütközetre kerül sor, mások mellett a félnehézsúly újdonsült magyar bajnoka, Kis Máté is kesztyűt húz a Kalászi Sportcsarnokban.

Szellő Imre makulátlan, 19-0-s mérleggel várja élete talán legkomolyabb kihívását. Pedig kemény riválisokban eddig sem volt hiány, különösen, ha az utolsó néhány mérkőzésre tekintünk vissza: a két amerikai, Garrett Wilson és Robert Hall Jr., vagy a magyar bajnoki címmérkőzésen legyőzött Tóth Tamás „Barbár" egyaránt kemény dió volt, most azonban egy minden korábbinál nehezebb feladatot kell megoldania a ceglédi bokszolónak.

Robert Hall jr. (jobbra) jó bunyós, de Szellő Imre őt is "megoldotta" Fotó: Polyák Attila - Origo

A Kalászi Sportcsarnokban ugyanis az a Gyenyisz Gracsev vár rá, aki 2013. március 30-án vitatott körülmények között, de mégiscsak legyőzte Erdei Zsoltot – egyedüliként Madár profi pályafutása során.

Gracsev ezúttal is győzni érkezik, erről magabiztos nyilatkozata is tanúskodik: „Szellő Imre egy jó, tapasztalt bunyós, de én gyorsabb, erősebb és jobb vagyok. Őt is le fogom győzni" – jelentette ki az orosz, aki már hosszú ideje a kaliforniai San Diegóban él.

„A pénteki meccsen majd kiderül, hogy mi van a nyilatkozatok mögött" – mondta az Origónak Szellő Imre, aki szerint ellenfele „egy jó bunyós, aki sokat üt és folyamatosan nyomul előre. Több küzdősportot is kipróbált, bunyózott már néhánnyal a világ legjobbjai közül, és többnyire pariban volt velük."

Szellő szerint relatív, hogy vajon az orosz-amerikai lesz-e a legnehezebb ellenfele profi karrierje során.

azaz nem éget sok kalóriát, tehát végig bírja a meccseket. Viszont gyakran szellős a védekezése, le-leengedi a kezeit, ott azért lehet keresnivalónk."

És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy Szellő Imre mögött karrierje egyik leghosszabb, 13 hetes felkészülése van. A WBO nemzetközi bajnoka tavalyi utolsó, novemberi mérkőzése után kapott két hét pihenőt, ami még le sem telt, már rágta edzője, Bertók Róbert fülét, hogy kezdjék a munkát. A sokat látott tréner viszont inkább elküldte még egy hét lazításra, utána azonban jött a munka.

Bertók Róbert (jobbra) már minden rezdülését ismeri Szellő Imrének Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Könnyű, heti hat edzéses programmal kezdtünk, amely során sok olyan apróságot gyakoroltunk, csiszoltunk, amire máskor nem volt idő. A speciális program után aztán újra felépítettünk mindent az alapoktól. Szerdán még lesz egy utolsó edzés, aztán csütörtökön jöhet a mérlegelés."

Amire egyébként a fővárosi Aréna Plázában kerül sor 17 óra 30-tól. A látványos esemény nyilvános lesz, és itt találkozik először egymással a két harcos.

Egy másik nagy harcossal viszont már a felkészülés során találkozott Szellő Imre. Kesztyűpartnere volt ugyanis az ukrán Olekszandr Usyknak, aki a január 27-i Mairis Briedis elleni mérkőzésére készült.

Az amatőrként olimpiai és világbajnok, profiként a WBO cirkálósúlyú világbajnoki övét

őrző ukránnal megtisztelő és tanulságos volt a közös edzés.

„Rácz Félixnek köszönhető ez a lehetőség, őt kereste meg Usyk menedzsmentje, hogy kesztyűpartnerre lenne szükségük, ő pedig beajánlott engem."

Marco Huck ismerkedik Olekszandar Uszyk balegyenesével Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

"Az pedig már az ukránokon múlt, hogy alkalmazkodtak a mi felkészülésünkhöz, így akkor utazhattam ki Usykhoz, amikor már megfelelő formában voltam.

Ezt a magabiztosságot szeretné majd megmutatni Szellő Imre a ringben is pénteken este. „Felkészültünk egymásból, és azon leszek, hogy az én akaratom érvényesüljön a szorítóban."

A gazdag felvezető programban kap helyet a Kis Máté (10-0-2), aki tavaly év végén Baranyi Richárd legyőzésével foglalta el a félnehézsúly hazai trónját.

Kis Máté (jobbra) először léphet a szorítóba magyar bajnokként Fotó: Polyák Attila - Origo

A szegedi bunyós a bosnyák Ermin Avdic (11-4-0) ellen kezdi meg az idei évet. „Egy jól sikerült hat hetes felkészülésen vagyunk túl edzőmmel, Gál Lászlóval. Remek formában érzem magam, sikerült minden munkát elvégezni, amit elterveztünk.

Először lépek ringbe magyar bajnokként, ami ad egyfajta magabiztosságot, ugyanakkor most már a korábbiaknál is keményebben dolgozok az edzéseken" – mondta Kis Máté az Origónak.

A főmeccsen és Kis Máté imént említett mérkőzésén túl összesen hat további mérkőzésre kerül sor, ezek közül három címmérkőzés lesz.

Az Európa-bajnok, olimpikon, junior világbajnok Bacskai Balázs (4-0) az afrikai Meshack Mwankemwa (17-4-2) ellen lép szorítóba. Berki Ferenc Jr. (10-0) a rutinos Fazekas László (31-29-1) ellen száll ringbe a nagyváltósúlyú magyar bajnoki övért, míg Egedi Renátó (11-1-2) Krammerstodter Márkkal (3-0-1) csap össze a nagyközépsúly magyar trónjáért.

Címmeccsekkel és kőkemény csatákkal kezdi az évet a Felix Promotion

Február 16-án Budakalászon, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi az év első profi ökölvívó gáláját a Felix Promotion. A Szellő Imre és Denis Grachev közötti főmérkőzés mellett több remek meccs is lesz az este folyamán, így kesztyűt húz Bacskai Balázs, Egedi "Ewing" Renátó és ifjabb Berki Ferenc is.

A német Shefat Isufi az uruguayi Rafael Sosa Pintos ellen teszi kockára a WBO interkontinentális övét, és szorítóba lép még Kispál Zoltán Görbics Gábor ellen, valamint Unsal Arik Alexander Kuvac ellen.

Az M4 Sport csatorna pénteken 22:00-tól közvetíti élőben az eseményt! A bokszgálával kapcsolatos bővebb információkért, beleértve a belépőjegy árakat, keresse a vállalkozás hivatalos weboldalát, a www.felixpromotion.com-ot, míg az exkluzív képi és videós tartalmakért érdemes csatlakozni a Felix Promotion facebook felületéhez.