Kiújult köszvénye miatt kórházban marad Mészöly Kálmán

Év sportolója gálaest, Nemzeti Színház, Mészöly Géza, Mészöly Kálmán
Mészöly Kálmán feleségével, és fiával, Gézával az Év Sportolója gálaesten
Vágólapra másolva!
A február eleje óta kórházban lévő Mészöly Kálmánnak tovább kell erősödnie, egyelőre nem engedik haza. Fia, ifjabb Mészöly Kálmán a Blikknek elmondta, miért nem hagyhatja el a kórházat édesapja.

A Szőke Sziklának becézett egykori kiváló sportoló még február elején került a Szent János Kórházba agyvérzés gyanújával. A vizsgálatok kiderítették, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladása, valamint koszorúér-szűkülete is van. Az előbbiből felépült, utóbbit pedig egyelőre nem műtik meg. Múlt héten azzal biztatták az orvosai, hogy hamarosan hazaengedik, ám csalódnia kellett, ez az elképzelés meghiúsult, további kezelések várnak rá, fia most elárulta, miért.

Mészöly Kálmán január végén az Év sportolója díjátadón feleségével, és egyik fiával, Gézával Fotó: Polyák Attila - Origo

"A tüdőgyulladásból már tökéletesen felépült apu, de még erősödnie kell. Valóban szó volt róla, hogy hamarosan hazatérhet, de sajnos van egy újabb probléma, amely meggátolja ezt.

Gyógyszereket szed, és bízunk benne, hogy ebből is felépül" - mondta ifjabb Mészöly Kálmán a Blikknek.

A nemzeti csapatot az 1982-es világbajnokságra szövetségi kapitányként kijuttató futballszakember nagyon szeretne már az otthonában pihenni, azonban nem tudni, ez mikor történhet meg.

"Nehezen viseli ez a bezártságot, de a körülményekhez képest jó a közérzete. Egy betegtársával is viccelődött a legutóbb, amikor bent jártam nála.

Reméljük, hamarosan meggyógyul" – tette hozzá ifjabb Mészöly Kálmán.