Ítéletidő Phjongcshangban: Péntekre halasztották a női műlesiklást

Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING SKIING
téli olimpia szerda
Stewards adjust a net as winds blow after the Alpine Skiing Women's Slalom was cancelled due to weather conditions at the Jeongseon Alpine Center during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 14, 2018. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt előbb folyamatosan csúsztatták a női műlesiklás rajtját a szervezők a phjongcshangi téli olimpia szerdai napján, végül másfél óra várakozás után péntekre halasztották az viadalt.

A magyar idő szerint 2.15 órára kiírt startot előbb 30 perccel halasztották el, majd mivel a szél nem csillapodott, újabb egy órával tolták ki a kezdési időpontot. Az időjárás később sem lett kegyesebb, így két nappal később rendezik meg a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar is érdekelt.

A karbantartók ellenőrzik a pályát a női műlesiklás helyszínén Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A dél-koreai játékokon immár a harmadik alpesi számot kellett elnapolni: vasárnap Dzsongszonban a férfi lesiklást, aztán hétfőn Phjongcshangban a női óriás-műlesiklást nem tudták lebonyolítani az erős szél miatt. Ezúttal a széllökések mellett hószállingózás is nehezítette a futamok megtartását. Kedden a férfi kombinációt sikerült megrendezni.