Francia edzővel készülhet Hosszú Katinka

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon
Vágólapra másolva!
Az úszósport egyik legkiválóbb trénerével, a francia Fred Vergnoux-vel, az olimpiai bajnok Mireia Belmonte edzőjével készülhet a jövőben Hosszú Katinka – értesült a Bors. A szakember szeretne hazatérni Spanyolországból, ám Belmonte nem hajlandó elhagyni a hazáját, kapcsolatuk a szakítás szélén áll. A lap szerint ezt használhatja ki Katinka.

Vergnoux ugyanolyan mélypontról hozta fel Belmontét, mint Shane Tusup az Iron Ladyt. A spanyol 2015-ben súlyos vállsérülést szenvedett, emiatt ki kellett hagynia a kazanyi vb-t. A visszavonulás is felmerült benne (akárcsak anno Katinkában London után), ám trénerével leküzdötték az akadályt, Rióban és a budapesti vb-n is csúcsra értek - emlékeztet a Bors.

Hosszú Katinka hamarosan bejelentheti, kivel készül idén Forrás: DPPI/Stephane Kempinaire

A honvágy mellett azért is akarja otthagyni a spanyolt, mert új kihívásra vágyik, erre tökéletes lenne Katka" – mondta a Borsnak a nemzetközileg is elismert úszóedző, Törös Károly, aki Dél-Afrikában ismerte meg Vergnoux-t.

A szakember szerint

"nem egyszerű eset a francia, hihetetlen kemény szakember. Ha jönnek a sikerek, akkor nagyon szeretik a tanítványok, ha nem, akkor viszont gyűlölik, Shane-hez hasonlóan szélsőséges típus. Kérdés, hogy ha haza akar térni, Magyarországra miért jönne?"