Vágólapra másolva!
A WTA-ranglista 35. helyén álló Babos Tímea a nála 15 pozícióval előrébb álló belga Elise Mertens ellen 2-6, 6-1, 6-1-es vereséget szenvedett, így nem jutott a legjobb 32 közé jutott a 3,2 millió dollár (807 millió forint) összdíjazású keménypályás dohai női tenisztornán.

Az első szettben Babos Tímea nagyon könnyen, 6-2-re tudott nyerni a belga riválisa ellen. A 33 percig tartó játszmában a magyar teniszező két ász ütött – ellenfele egyet sem –,

míg például az első szerva után 91 százalékban hozta a pontjait. Gyakorlatilag minden mutatóban Elise Mertens fölé nőtt,

így egy percig sem volt kérdéses, hogy Babos nyeri a találkozó első szettjét.

A második játszma is jól indult Babos számára, de hiába került előnye,

Mertens előbb hozta a saját adogatását, majd nagy csata után elvette a magyar teniszezőjét. Sajnos innentől úgy tűnt, hogy ezt a szettet elengedte

a WTA-ranglista 35. helyén álló Babos, így nem volt meglepetés, hogy az ausztrál nyílt bajnokságon elődöntős belga játékos 36 perc alatt 6-1-re nyert. Mertens hibátlanul hozta a saját adogatójátékát, illetve a kivédett bréklabdákat (2/2). Míg Babos minden mutatóban nagyot romlott az első felvonáshoz képest.

Babos Tímea kiesett Dohában Forrás: AFP/Saeed Khan

Az utolsó szettben hatalmas esélyt szalasztott el Babos, rögtön az első játékban, mivel

Mertens adogatásánál három bréklabdával sem tudott élni. Ez pedig újabb fordulópont volt a találkozón,

mert bár az egyenlítés még sikerült, azonban innen már csak a belga tudott játékot nyerni, így ez is 6-1-es játszmát hozott.

Babos végül 1 óra 40 perc játék után egyébiben búcsúzott Dohától.

A legjobb 32 között a román Sorana-Mihaela Cirsteával találkozott volna Babos Tímea. Így viszont a Cirstea-Mertens párharc győztesére vár a nyolcaddöntőben a korábbi világelső spanyol Garbine Muguruza.

Babos a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban is indul a dohai tornán. Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő duónak negyedik kiemeltként nem kell pályára lépnie az első fordulóban.

Kifosztották Babos Tímeát a repülőtéren

A legjobb magyar teniszezőnő Facebook-posztban mesélte el történetét.