Sok műkorcsolyázó hagyta el az olimpiai falut

fskate TOPSHOTS Horizontal OVERVIEW HIGH ANGLE WINTER OLYMPIC GAMES FIGURE SKATING LOGO
Canada's Kaetlyn Osmond competes in the figure skating team event women's single skating short program during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 11, 2018. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Mivel a hétfőn zárult csapatverseny után majd egy hét eltelik, mire a jégtáncosok ismét szerephez jutnak a phjongcshangi téli olimpián, többen elhagyták az olimpiai falut, hogy nyugodtabb körülmények között készüljenek a versenyre.

A jégtáncverseny esélyesei közül a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős, valamint a még később (először jövő szerdán) jégre lépő női mezőnyből honfitársaik, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman és Larkyn Austman Szöulba utaztak, hogy ott gyakoroljanak a rövidprogram bemutatásáig.

Az amerikai csapat női tagjai (Mirai Nagasu, Karen Chen és Bradie Tennell) is elhagyták a falut, és egy meg nem nevezett helyszínen készülnek az egyéni küzdelmekre. Az orosz és a japán válogatott egy része a Koreai Köztársaság helyett Japánban edz a héten.

A jégtáncversenyt jövő hétfőn és kedden, a női egyéni küzdelmeket jövő hét szerdán és pénteken rendezik Phjogcshangban.