Nincs magyar elődöntős női gyorskorcsolyában 500-on

Sskate Horizontal
Britain's Elise Christie (C) competes in the women's 500m short track speed skating quarter-final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 13, 2018. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Keszler Andreának és Jászapáti Petrának sem sikerült bejutnia az elődöntőbe a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián kedden.

Keszler Andrea a négy negyeddöntős futam közül a másodikban harmadik, Jászapáti Petra a negyedikben negyedik lett.

Keszler Andrea rajtja nem sikerült jól, nem lehetett visszahozni Forrás: AFP/Roberto Schmidt

- értékelte a futamot Keszler, aki hozzátette, ilyen gyorsan otthon nem tudnak korcsolyázni, így arra büszke, hogy a világ két legjobbját szorosan tudta követni. Az esésével kapcsolatban úgy fogalmazott, nagyon szűken akart kanyarodni, hátha lesz esélye az előzésre, de rálépett egy bójára.

A könnyeiről csak annyit mondott, nem a keserűségnek szólnak, hanem annak a feszültségnek, amit az okoz, hogy két héten át csúcsformában kell lenni, ami nagyjából lehetetlen szerinte.

A 19 éves Jászapáti a legrosszabb, négyes pozícióból rajtolt, nem is tudott előrébb lépni. A szegedi gyorskorcsolyázó végig az utolsó helyen haladt a futamában, csak az utolsó kanyart követő kigyorsításban próbált előbbre kerülni, s bár centiken múlott, de ez nem sikerült neki. A továbbjutó első két helyen a kínai Csü Csun-jü és a hatszoros világbajnok dél-koreai Csoj Min Dzsong zárt, míg a táv Európa-bajnoka, az olasz Martina Valcepina szintén kiesett.

"Az is nagy dolog, hogy idáig eljutottam, de az persze picit bánt, hogy ilyen kevéssel, csupán egykorcsolyányi hosszal maradtam le a továbbjutásról. Ilyen jól még sosem tudtam kijönni az utolsó kanyarból"

- mondta mosolygósan Jászapáti Petra.

Jászapáti Petra szinte csak hajszállal maradt le a továbbjutásról Forrás: AFP/Roberto Schmidt