Vágólapra másolva!
A jégtáncosok kűrje ugyan még hátravan, de az éllovas Kanada előnye már behozhatatlan, így aranyérmesnek tekinthető a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A háromnapos viadal utolsó, hétfői napján a versenyben lévő öt csapatból előbb a férfiak mutatták be kűrjeiket, ebben Patrick Chan, a kanadaiak háromszoros világbajnoka volt a legjobb, megelőzve az orosz Mihajil Koljadát és az amerikai Adam Rippont. Ezzel a kanadaiak óriási lépést tettek a végső győzelem felé, ugyanis hét pontra növelték előnyüket a második oroszokkal szemben.

A pillanat, mikor a kanadai csapat megtudja, hogy megnyerte az olimpiát Forrás: Sputnik/Alexander Vilf

Következett a nők kűrje, melyben az orosz Alina Zsagitova nagyszerű teljesítményt nyújtott, s nagy fölénnyel végzett az élen, de a kanadai Gabrielle Daleman megszerezte a harmadik helyet, s ezzel az aranyérmet is együttesének. Kanada ugyanis így 5 ponttal vezet a jégtáncosok kűrje előtt, viszont az oroszok négy pontnál már semmiképpen sem szerezhetnek több pontot náluk.

Patrick Chan rontása ellenére is olimpiai bajnok Kanada Forrás: AFP/Roberto Schmidt

Eredmények (az olimpia honlapjáról):
Műkorcsolya csapatverseny:

Féri kűr:
1. Patrick Chan (Kanada) 179,75 pont
2. Mihajil Koljada (OAR) 173,57
3. Adam Rippon (Egyesült Államok) 172,98

Női kűr:
1. Alina Zsagitova (OAR) 15,08 pont
2. Mirai Nagasu (Egyesült Államok) 137,53
3. Gabrielle Daleman (Kanada) 137,14

Később:
jégtánc kűr

Az állás: 1. (és már aranyérmes) Kanada 63 pont, 2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 58, 3. Egyesült Államok 53, 4. Olaszország 49, 5. Japán 44