Társoldalunk:

Phjongcshang: Hatalmas szélben címvédés női slopestyle-ban

2018.02.12. 05:23

A címvédő amerikai Jamie Anderson nyerte a női hódeszkások slopestyle döntőjét, Szocsi után így már kétszeres olimpiai bajnok. 

Jamie Anderson tökéletes formában csúszottForrás: AFP/Loic Venance

Kanadai ezüstöt osztanak ki a számban Laurie Bloinnak, a bronzérmet a finn Enni Rukajarvit nyerte.

A kellemetlen, erős szél alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát ebben a számban. A nehézségek már vasárnap kezdődtek, amikor a selejtezőt meg sem tudták rendezni, majd hétfő az eredeti rajtot majdnem másfél órával kellett eltolni a szűnni nem akaró széllökések miatt.

A rendezők döntése alapján hétfőn a kvalifikációt nem tartották meg, hanem mind a 26 induló a döntőben szerepelhetett, és mindenki kétszer mutathatta be trükkjeit a különböző ugratókon és korlátokon. A szabályok szerint a két futam eredményeit nem összegezték és nem is átlagolták, hanem minden versenyzőnél a jobbik pontszám rangsorolt.

A viadalt alapvetően meghatározták az időjárási viszonyok, a szél ugyanis annyira mérséklődött, hogy elindulhasson a versengés, de így is erős maradt. Alig akadt olyan sportoló, aki hibátlanul, esés, vagy kézletétel nélkül leért volna a célba.

A viszonyokkal aztán a címvédő Jamie Anderson birkózott meg a legjobban, az első futam utolsó csúszójaként szép stílusban, hiba nélkül mutatta be ugrásait, s 83 pontjával tíz ponttal előzte meg a másodikat.

A második sorozatban Anderson szintén az utolsó induló volt, megelőzni pedig senki sem tudta, így már győztesként csúszhatott végig a pályán.