Társoldalunk:

Szellő Imre gyorsan lezárná a Gracsov elleni bokszmeccset

2018.02.12. 18:30

Tökéletesen felkészülten várja az orosz Gyenyisz Gracsov elleni pénteki összecsapást Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka.

"Ilyen hosszú, összesen 13 hetes felkészülésem még soha nem volt, és minden eddiginél több menet sparring van bennem. Tökéletesen felkészültem a mérkőzésre" - idézte Szellő Imrét a gálát is rendező Felix Promotion.

Hozzátette, szeretné befejezni a mérkőzést az első adandó alkalommal, de arra van szükség, gond nélkül végigbokszolja a tíz menetet. Szellő úgy fogalmazott, Gracsov kiváló bunyós, azonban "a mostani formám alapján nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, ami neki kedvezne".

Szellő Imre tökéletesen felkészült a Gyenyisz Gracsov elleni összecsapásraFotó: Polyák Attila - Origo

A cirkálósúlyú párharcra már vasárnap Budapestre érkezett az Egyesült Államokban élő 35 éves Gracsov, aki 2013 márciusában, az addig veretlen Erdei Zsoltot győzte le profi pályafutása utolsó mérkőzésén.

Az orosz bokszoló - aki eddigi profi karrierje során 16 győzelme mellett öt vereséget szenvedett és egy döntetlen ért el - elmondta, Szellő Imrét jó, tapasztalt bunyósnak tartja, azonban véleménye szerint ő maga erősebb és gyorsabb.

A nyilvános, hivatalos mérlegelésre a budapesti Aréna Plazában kerül sor a rendezvény előtti napon, csütörtökön 17.30-kor.

A főmérkőzésen túl további hét összecsapást láthat majd a közönség, s ezek közül három is címmérkőzés lesz.

A budakalászi sportcsarnokban sorra kerülő gálát az M4 Sport közvetíti.