Csütörtökre halasztották a női óriás-műlesiklást - magyarok is indultak volna

Phjongcshang, 2018. február 12. Szakaszjelölő kapuk hajlonganak a hófúvásban a phjongcshangi téli olimpia lesiklószámainak helyszínén, az Alpensia Sport Parkban, ahol az erős szél miatt elhalasztották a női óriás-műlesikást 2018. február 12-én. A versenyt február 15-én tartják meg. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt a vasárnapi férfi lesiklás után a hétfői női óriás-műlesiklást is elhalasztották a phjongcshangi téli olimpián. A számot csütörtökön bonyolítják le.

A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar induló is lett volna. Később úgy határoztak, hogy a vasárnap elmaradt férfi lesikláshoz hasonlóan a női óriás-műlesiklást is csütörtökön rendezik. A program szerint az első futam magyar idő szerint 1.30-tól, a második pedig 5.15 kezdődik, a férfi lesiklás pedig 3.00-kor kezdődik majd.

Egy önkéntes ellenőrzi a pályát a női óriás-műlesiklás törlése után Forrás: AFP/Martin Bernetti

A technikai számoknak otthont adó Phjongcshangban 60 km/óránál is erősebb szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni.
Kedden férfi kombinációra lenne Dzsongszonban Kékesi Mártonnal és Samsal Daliborral - amennyiben az időjárás is engedi.