Német siker a sílövők férfi 10 kilométeres sprintversenyében

Biathlon - Winter Olympics Day 2 TOPSHOTS Horizontal
Germany's Arnd Peiffer celebrates wining gold during the victory ceremony following the men's 10km sprint biathlon event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 11, 2018, in Pyeongchang. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A német Arnd Peiffer nyerte a sílövők férfi 10 kilométeres sprintversenyét a phjongcshangi téli olimpia vasárnapi napján.

Peiffer második ötkarikás érmét szerezte meg, Szocsiban az ezüstérmes váltónak volt a tagja. Férfi sprintben ötödik németként diadalmaskodott, honfitársai közül legutóbb 2006-ban, Torinóban Sven Fischer nyert. Női sprintben Laura Dahlmeier révén szintén német aranyérmes lett Phjongcshangban.
Peiffer lövőhiba nélkül teljesítette a távot, a győztest a második helyen a cseh Michal Krcmar, harmadikon az olasz Dominik Windisch követte.

A német Arnd Peiffer nyerte a sílövők férfi 10 kilométeres sprintversenyét a phjongcshangi téli olimpia vasárnapi napján. Forrás: AFP/Franck Fife

A favoritok közül a kétszeres olimpiai bajnok francia Martin Fourcade három lövőhibával a nyolcadik lett. Nála is gyengébben teljesített a norvég Johannes Thingnes Bö, a szám tavalyi vb-ezüstérmese négy hibával a 31. helyen végzett, így az üldözésesre is elszállt az esélye.

Sílövészet, férfi 10 km sprint, olimpiai bajnok:
Arnd Peiffer (Németország) 23:38.8 perc (0 lövőhiba)
2. Michal Krcmar (Csehország) 4.4 mp hátrány (0)
3. Dominik Windisch (Olaszország) 7.7 mp h. (1)