Elfújta a szél: vasárnap nem lesz lesiklás az olimpián

Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING SKIING
A mascot is seen at the arrival area of the Men's Downhill race at the Jeongseon Alpine Center during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 11, 2018. The men's downhill, the blue riband event of Olympic alpine skiing programme in Pyeongchang, was postponed because of high winds. "Due to the strong wind and unfavorable forecast for today, the men's downhill is postponed to another date," the International Ski Federation announced. / AFP PHOTO / Martin BERNETTI
Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt elhalasztották a vasárnapra tervezett férfi lesiklást a phjongcshangi téli olimpián.

A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy vasárnap nem lehet megrendezni a játékok egyik klasszikusának tartott számot, amelyben Kékesi Márton révén magyar induló is van. Később a Nemzetközi Síszövetség bejelentette, hogy a pótlás 15-én, csütörtökön lesz, az aznapra kiírt férfi szuperóriás-műlesiklás pedig péntekre, a tartaléknapra tolódik.

A gyorsasági számoknak otthont adó Dzsongszonban helyenként óránként 72 kilométeres szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni, mivel a versenyzők több mint 100 kilométeres sebességgel száguldanak a lejtőn.

A férfi lesiklás lett volna az első alpesi szám az olimpián. Hétfőn női óriás-műlesiklást rendeznek Phjongcshangban, ahol Hozmann Szonja és Maróty Mariann is rajthoz áll.