Angyali mosolyú amerikai tinédzser lett a trükkös hókirály

Snowboard / Slopestyle / PyeongChang Olympics
U.S. Redmond GERARD celebrates after winning the Snowboard Men’s Slopestyle of the PyeongChang Olympic Winter Games at Phoenix Park in Pyeongchang, South Korea on Feb. 11, 2018. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Az amerikai Redmond Gerard nyerte a férfi hódeszkások slopestyle-versenyét a phjongcshangi téli olimpián. Ő az első olyan téli olimpiai bajnok, aki 2000 után született.

A mindössze 17 éves győztes az első két futamban hibázott, az utolsó lecsúszásánál azonban szép és pontosan kivitelezett trükköket, illetve ugrásokat mutatott be, így az élre állt, az utána következők pedig már nem tudták megelőzni őt.

A 17 éves Redmond Gerard olimpiai bajnok lett a hódeszkások trükkös akadályversenyében Forrás: AFP/Martin Bureau

Gerard a döntő egyetlen amerikai résztvevője volt. Négy éve, Szocsiban ugyancsak amerikai győztest avattak ebben a számban.

Phjongcshangban a második és harmadik helyen kanadai hódeszkás végzett.

Az amerikaiak tinédzser olimpiai bajnoka Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kazuki Wakasugi

A szombati selejtezőből a legjobb 12 versenyző jutott a trükkös akadályverseny vasárnapi döntőjébe, ahol három futamot rendeztek, és mindenkinek a legjobb eredménye számított. A Bogvang Phoenix Havas Parkban kialakított pálya első felében korlátokon kellett trükköket bemutatni, majd a pálya második felén három nagy ugrás következett.

Redmond Gerard szülőhelyén így szurkoltak a 17 éves fiatalembernek.

Hódeszka, férfi slopestyle, olimpiai bajnok:
Redmond Gerard (Egyesült Államok) 87,16 pont
2. Max Parrot (Kanada) 86,00
3. Mark McMorris (Kanada) 85,20