Egyéniben a top 20, párosban a világelsőség Babos célja

Babos tímea, Melbourne
Babos Tímea megnyerte élete első Grand Slam-trófeáját Ausztráliában
Vágólapra másolva!
A 24 éves játékos - aki jelenleg párosban az ötödik, egyesben pedig a 35. - szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a francia nyílt bajnokságot megelőzően Dohában, Budapesten, Indian Wellsben, Miamiban, Rómában és Madridban is versenyez majd.

A párosban WTA-világbajnok Babos elárulta, az edzésmunkája és a hozzáállása is változott a közelmúltban, ennek köszönheti, hogy januárban a francia Kristina Mladenovic oldalán győzött az ausztrál nyílt bajnokságot párosban, az indiai Johan Bopannával döntőt játszott vegyes párosban, majd múlt vasárnap Tajpejben megnyerte pályafutása negyedik tornáját egyesben. A soproni teniszező a nyolcadik döntőjét vívta egyesben, előzőleg Monterreyben (2012), Tajpejben (2015) és tavaly Budapesten diadalmaskodott.

Babos Tímea megnyerte élete első Grand Slam-trófeáját Ausztráliában Forrás: AFP/Saeed Khan

"A tavalyi idény végén az edzőmmel eldöntöttük, hogy másként dolgozunk a decemberi holtszezonban, mint korábban, és ez bejött. Javult a játékom és egyre sikeresebb lettem. Hihetetlen, hogy a január így alakult, és ilyen remek eredményekkel, élményekkel gazdagodtam" - mondta.

Babos elárulta, úgy álltak rajthoz Melbourne-ben, hogy egyszer sem edzettek együtt Mladenoviccsal, akit tízéves kora óta ismer, és korábban már volt a párospartnere.

"Ez önmagáért beszél, és megmutatja, milyen jól tudunk együtt dolgozni, segíteni egymást a pályán. Az első egy-két mérkőzésünk arról szólt, hogy ismét összeszokjunk. A párosunk titka, hogy a játékunkkal és a személyiségünkkel is ki tudjuk egészíteni egymást" - fogalmazott.

Babos és Mladenovic remek párost alkottak Forrás: AFP/Saeed Khan

Hozzátette, bárhogyan játszanak, bármilyen hangulatban vannak, mindig megtalálják a jó megoldást, ezért egy másodpercig sem érezte, hogy nem ők nyernek Melbourne-ben.

"Magabiztos voltam, egyesben és párosban is jól játszottam, a páros döntő pedig a legjobb meccsem volt az egész versenyen" - szögezte le.

Babos kijelentette, a közelmúlt feladatai közül a tajpeji verseny volt a legnehezebb számára, mert a fáradtsága ott csúcsosodott ki.

"Ilyen élmények és ennyi mérkőzés után rögtön repülnöm kellett, majd a 18 órás út után minden nap játszani egyénit és párost is" - fejtette ki.

Babos Tímea ünnepel a bajnoki trófeával a tajvani versenyen Forrás: MTI/EPA/Louis Chi

Emlékeztetett rá, hogy tavaly a februári budapesti versenyig nem nyert meccset egyéniben, de korábban sem kezdte jól az idényt, és egy évvel ezelőtti önmaga már a második fordulóban kiesett volna Tajvanon.

"A teniszemmel igazán nagy hiba sosem volt, de a mentalitásom, a hozzáállásom változott, ennek köszönhetően magabiztosabban tudok játszani. Elhatároztam, hogy minden pontért megküzdök, mindent megteszek a pályán, és látom, hogy ez a járható út, ami még több sikerhez vezethet" - mondta.

A párosban WTA-világbajnok Babos Tímea teniszező kezében tartja az Australian Open kupáját budapesti sajtótájékoztatóján 2018. február 7-én, miután januárban a francia Kristina Mladenovic oldalán győzött az ausztrál nyílt bajnokságon, Tajpejben pedig megnyerte pályafutása negyedik tornáját egyesben. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Babos hétfőn este érkezett vissza Magyarországra, de csütörtökön reggel máris elutazik, ezért nem tagja a magyar válogatottnak a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tallinni tornáján, amelyet ezen a héten rendeznek.

Kijelentette, egyelőre nem tudja, hogy vegyes párosban indul-e a francia nyílt bajnokságon, de ha igen, akkor Bopanna oldalán szeretne versenyezni. Wimbledonban biztosan nem állnak rajthoz, az amerikai nyílt bajnokságon viszont igen.