Újra összeállhat Fábiánné Rozsnyói Katalin és Janics Natasa

Douchev-Janics Natasa rio 2016 olimpia
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Douchev-Janics Natasa a női kajak egyesek 200 méter méteres versenyének előfutamában a riói nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar kajakozó harmadikként ért célba, ezzel bejutott a középfutamba. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Habár évekkel ezelőtt nem a legnagyobb barátságban váltak el útjaik, most mégsem kizárt, hogy újra együtt dolgozhat a többszörös olimpiai bajnok kajakos Janics Natasa és egykori edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin. A Prima Primissima-díjas tréner legalábbis úgy nyilatkozott a BorsOnline-nak, hogy nem zárkózik el a közös munkától. 

Janics Natasa korábban az Origónak is elmondta, hogy célba veszi a 2020-as tokiói olimpiát. Most férje, Andrian Dusev irányításával Bulgáriában, Kardzsaliban edz.

A sportoló júniusban lesz 36 éves, de ez sem tántorítja el attól a céljától, hogy ott legyen hatodik ötkarikás viadalán is.

Schmidt Gábor, a kajakszövetség elnöke ehhez pénzt adna Natasának: négyszázezer forint értékű edzőtáborozási hozzájárulást ajánl fel neki amint jelzi, hol kíván tréningezni. Janics Natasa papíron a győri klub tagja, de fizetést onnan nem kap.

Janics Natasa egyelőre Bulgáriában készül Forrás: MTI/Kovács Tamás

A BorsOnline megkérdezte Janics Natasa egykori mesterét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, vajon a sportoló képes lesz-e felvenni a kesztyűt a magyar élmezőnyben. "Az említett öszszeg egy külföldi táborozásra elég, és

Afelől nincs kétségem, hogy frenetikus akaraterővel bír, ami segíti a visszatérésben."

A világ egyik legeredményesebb edzője szerint ugyanakkor kérdés, hogy a nála tíz-tizenhárom évvel fiatalabb hazai menőket megelőzi-e a válogatókon.

"Gondolok itt Takács Tamarára, Lucz Dórára. Erős kihívás a nagyszerű Medveczky Erika, a sérülése után visszatérő Kárász Anna, továbbá a két olimpiai bajnok, Szabó Gabriella, illetve a szülés után már edző Kozák Danuta"

- mondta a Borsnak Fábiánné Rozsnyói Katalin.

Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint nem kétséges Janics Natasa akaratereje Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Bors kérdésére, hogy mostani helyzetében segítené-e Janics felkészülését, az edző azt válaszolta:

"Miért is ne? Csak kérjen fel rá!"