A magyar küldöttség egy része beköltözött az olimpiai faluba

LIU Shaoang; KESZLER Andrea; JÁSZAPÁTI Petra; KNOCH Viktor; LIU Shaolin Sándor; KÓNYA Zsófia; BURJÁN Csaba; OLÁH Bence; HEIDUM Bernadett; BÁCSKAI Sára Luca, gyorskorcsolya
Budapest, 2018. január 27. Elöl Keszler Andrea (b), Heidum Bernadett (b2), Jászapáti Petra (b3), Bácskai Sára Luca (b4) és Kónya Zsófia (b5), hátul Oláh Bence (b), Liu Shaoang (b2), Liu Shaolin Sándor (b3), Burján Csaba (b4) és Knoch Viktor (b5), a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiára kiutazó magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a Liszt Ferenc-repülőtéren 2018. január 27-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Február elsején, csütörtökön helyi idő szerint reggel nyolc órakor megnyitották a phjongcshangi téli olimpia helszínén az olimpiai falut. A már Dél-Koreában tartózkodó magyar sportolók elsők között költöztek be, majd foglalták el szállásaikat. A rövidpályás gyorskorcsolyázók túl vannak az első helyszíni edzésen, Gangneungban. A hivatalos megnyitóünnepséget délután kettőkor tartották - írja az olimpia.hu

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók már vasárnap megérkeztek Dél-Koreába, a falu megnyitásáig Szöulban készültek az egy hét múlva kezdődő téli játékokra.

A 2018-as téli olimpia idején két olimpiai falu üzemel: egyik a jeges sportoknak otthont adó létesítmények közelében, Gangneungban, másik a havas sportok helyszínének közelében, Phjongcshangban. A tengerparti, gangneungi falu több mint 2400 sportolónak és sportszakembernek, míg a hegyi, phjongcshangi falu 3500-nál is többnek lesz az otthona az olimpia idején.

Reggel nyolckor nyitották meg a kapukat, folyamatosan jönnek a csapatok, a magyarok tíz óra után, az első között érkeztek a faluba.

Rövid, zökkenőmentes adminisztráció után átvették a szállásukat, együtt mentek ebédelni, majd kihasználva a hivatalos edzéslehetőséget, délután jégre léptek a gangneungi pályán - tudtuk meg csütörtökön a helyszínen tartózkodó dr. Nagy Zsigmond csapatvezetőtől.

Kiváló körülények fogadják az olimpiai faluban a sportolókat, a szervezők magas színvonalon felkészültek a fogadásukra

- tette hozzá. Munkatársai, Báthori Zsófia és Dósa Viktória a csapatiroda berendezésén dolgozik, arra törekedve, hogy minél otthonosabban fogadhassák a sportolókat, sportszakembereket, segítve ötkarikás szereplésüket.