Vágólapra másolva!
Shane Tusup drámai hangvételű, könnyek között, magyarul elmondott beszéde elvitte a show-t az Év sportolója díjátadó gálán csütörtökön este a Nemzeti Színházban. Hosszú Katinka férje és edzője szinte mindenkitől bocsánatot kért. Kérdés, hogy a szép szavak utat találnak-e Hosszú Katinkához, mert a háromszoros olimpiai bajnoknő rezzenéstelen arccal tapsolta meg Tusupot, amikor az átvette az év edzőjének járó elismerést. Hosszú később az M4 Sporton azt mondta, hogy mind a ketten elfáradtak az elmúlt öt évben, és most szeretnének háttérbe vonulni.

Shane Tusup a következőket mondta:

„Bocsánat! Nem erre számítottak, igaz? Sokan nehezen mondjuk ki ezt a szót. Nekem a legnehezebb. Főleg magyarul. De most bocsánatot kérek azoktól, akik kiálltak mellettem, amikor egy vasárnapi ebéden arról vitatkozott a család, hogy Shane egy amerikai bunkó vagy sem. Akik hittek bennem, de csalódniuk kellett.

Hibáztam. Sokakat megbántottam viselkedésemmel, tőlük is elnézést kérek. Azt hittem, Rio után a múlt év könnyebb lesz, de sokkal nehezebb lett. Dolgoztunk tovább, mert abban vagyunk a legjobbak – mert abban a LEGJOBBAK vagyunk.

Elfáradtam. Kimerültem. Sokat hibáztam. A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig.

Nem tudom még, mi jut majd eszembe, ha 20 év múlva ránézek erre a díjra. Az biztosan, hogy Katka milyen fantasztikusan úszott Budapesten, hogy ezek életünk legjobb hetei voltak.

Hosszú Katinka az év női sportolója, Shane Tusup az év edzője Forrás: MTI

Köszönöm Neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor még senki más. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra. Köszönöm édesanyámnak, Cherylnek, hogy mindig mellettem van, és büszke vagyok rá, hogy ott van velem. Köszönöm, Apa, hogy mindig emlékeztetsz, mi a fontos az életben, és mi nem. Végül köszönöm azoknak, akik szerint negyedszer is megérdemlem ezt a díjat. Gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint szimpátia. De idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon. Köszönöm, Magyarország!"

Hosszú Katinka a gálát közvetítő M4 tévécsatornának azt mondta, hogy mind a ketten elfáradtak az elmúlt öt évben. A bajnoknő arról beszélt, hogy ebben az évben kicsit visszavesznek, és próbálnak háttérbe vonulni. "Dolgozunk azon, hogy a problémákat megoldjuk" - mondta Hosszú Katinka, aki a következő napokban nagy döntés előtt áll. Hogy miként döntött, az hamarosan kiderül.